Gyurkity Péter

Egyérintős online fizetést ígér a PayPal

A PayPal még egyszerűbbé és kényelmesebbé tenné az online fizetést, ebben új leányvállalatuk segít.

Manapság egyre nagyobb szerepet kap a vásárlások során az RFID és az NFC, valamint az ezekre épülő, immár fizikai érintést sem igénylő mobilfizetési platformok. Itthon a MobilTárca igyekszik utat törni a kényelmesebb jövő felé, de már elérhetők az olyan rendszerek is, mint például az OTPay, eközben pedig a virtuális fizetőeszközök (lásd Bitcoin) is lassan kikezdik a megszokott fizetési formákat. A PayPal a maga részéről az internetes fizetést varázsolná még egyszerűbbé és kényelmesebbé, mégpedig a vásárlások és a tranzakciók egyetlen lépésben történő végrehajtásával.

A cég még tavaly ősszel vásárolta fel a Braintree nevű vállalatot, amely éppen egy ilyen rendszer fejlesztésével volt elfoglalva. A közös munka első eredményét már be is jelentették, az első körben pedig a bétatesztelésre jelentkező fejlesztők és kereskedők csatlakozhatnak a platformhoz, amely jóval egyszerűbb és egyben biztonságos üzemelést ígér. Az ehhez szükséges alapokat a leányvállalat v.zero SDK-ja biztosítja, a PayPal pedig a meglévő, mintegy 152 millió felhasználóját adja hozzá a főzelékhez, egycsapásra létjogosultságot adva a fejlesztésnek.

Az OneTouch névre keresztelt megoldás révén a felhasználók a kiválasztott terméket egyetlen kattintással megvásárolhatják az interneten, itt már nem lesz szükség fontosabb személyes adataink újbóli megadására, illetve azok megerősítésére. Amennyiben kétséges a felhasználó kiléte, illetve az adatok biztonsága, a cég rövid biztonsági kérdéseket tehet fel a tranzakció lebonyolítása előtt, a megfelelő válaszok beérkezésével pedig jó szívvel engedélyezhetnék azt – vagyis nem lenne szükség a fiók és a kapcsolt kártyák letiltására. Az alkalmazás nemcsak az asztali és mobil PC-ken, de az iOS és Android szoftvert futtató hordozható megoldásokon is elérhető lesz, a felhasználók pedig – ahogy a PP révén ezt megszokhatták – szinte bármilyen bankszámlát és bankkártyát hozzárendelhetnek saját fiókjukhoz.

Az olyan internetes óriások, mint az Amazon és a Google, valamint a hagyományos szereplők előrenyomulása miatt a PayPalnak van mit behoznia az online fizetések terén, de az új fejlesztés révén további felhasználók érdeklődését kelthetik fel saját platformjuk iránt, vagyis újból megerősíthetik pozícióikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!