Berta Sándor

Lakás­automatizálási céget vett a Samsung

A dél-koreai cég a jövőben újabb területen jelenhet meg. A Samsung sem akar lemaradni a vetélytársai mögött a dolgok internetével kapcsolatos termékek és szolgáltatások piacán, ezért felvásárolta a SmartThings nevű amerikai vállalkozást.

A társaság bejelentése, illetve a SmartThings blogbejegyzése szerint Alex Hawkinson, a SmartThings alapító-vezérigazgatója közölte, hogy továbbra is ő vezeti a céget, amely a jövőben is önállóan fog működni. Ugyanakkor a SmartThings irodáit a Samsung Palo Altóban lévő innovációs központjában (Open Innovation Center, OIC) helyezik el. Az amerikai vállalatnak eddig Washington, D.C.-ben, San Franciscóban és Minnesotában voltak irodái. Az új székhely Kaliforniában lesz és a munkatársak meg is kapták az ezzel kapcsolatos ajánlatokat.

A SmartThings a nyílt platformja miatt népszerű, aminek a segítségével eddig több mint 1000 eszköz és 8000 alkalmazás készült el. A társaságot 2012-ben alapította Alex Hawkinson a Kickstarter közösségi finanszirozási oldal segítségével és az első eszközök, illetve szoftverek fejlesztését is az ott összegyűjtött adományokból finanszírozták. A SmartThings megalkotott egy hubot, amit különböző szenzorokkal lehet összekötni és ezáltal képes más készülékek vezérlésére. Így például egy mozgásérzékelő összeköthető egy kávéfőzővel, ami azonnal bekapcsol, amint a ház valamelyik lakója felébred és felkel.


Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a dél-koreai konszern mennyit fizetett a lakásautomatizálási piac szereplőjéért, de Kara Swisher, a Re/Code szerkesztője 200 millió dolláros vételárról írt. Az információ bennfentesektől származik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!