Berta Sándor

Nem készít több elektronikus könyvolvasót a Sony

A Barnes & Noble után újabb jelentős szereplő távozik az e-könyvolvasók piacáról.

Úgy tűnik, hogy a felhasználók végleg búcsút inthetnek a japán konszern készülékeinek. Kiderült, hogy a Sony Reader PRS-T3 lesz a gyártó utolsó elektronikus könyvolvasója, ezzel pedig lezárul egy korszak. További bejelentésig a társaság biztosan nem tervez és nem is dob piacra a kategóriába tartozó eszközt. Ugyanakkor a különleges üzleti termékek, például a Sony DPT-S1, továbbra is elérhetők lesznek.

A Sony egyik szóvivője megerősítette a hírt és kijelentette, hogy a Sony Reader PRS-T4 vagy a Sony Reader PRS-T3(S) más nevű utódja biztosan nem kerül a boltokba. Amennyiben elfogy a raktárkészlet, akkor már nem érkeznek új szállítmányok. A szóvivő a lépést azzal indokolta, hogy az elektronikus könyvolvasók üzlete már nem gazdaságos a számukra, hiszen ők elsősorban a felső árkategóriában tevékenykednek. A konszern helyzetét nehezíti az is, hogy az elektronikus könyvolvasók egyre nehezebben tudják felvenni a harcot az okostelefonokkal és a táblagépekkel.

A Sony tavaly májusban mutatta be a 13,3 hüvelykes, kifejezetten a diákok számára készített új elektronikus könyvolvasóját, a Digital Papert, aminek különlegessége, hogy a kijelző e-ink technológiás és tollal is használható. Érdekesség, hogy júniusban a Barnes & Noble jelentette be, hogy feladja könyvolvasó-terveit és együttműködik a Samsunggal a táblagépek területén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!