SG.hu

Virtuális valóság-rendezvényt szerveznek Budapesten

A VR Day olyanok számára szól, akik nyitottak az új technológiákra és kíváncsiak arra, hogy hogyan fogja megváltoztatni az életünket a virtuális valóság.

Idén rendezik meg Magyarország első virtuális valósággal foglalkozó rendezvényét, a VR Day-t. A rendezvény során a látogatóknak alkalmuk nyílik kipróbálni különböző VR eszközöket, miközben előadásokon tájékozódhatnak az új technológiáról felhasználói, fejlesztői és szakértői szemmel. A rendezvény szervezői Fábián István és Komzsik János, a TheVR.hu szerkesztői, a TheVR és TheVR Tech YouTube csatornák alapítói.

"2014 van, ez az év a VR elterjedésének előfutára, egy új médium születése, ami gyökeresen fogja megváltoztatni a szórakoztató iparról, játékiparról, filmiparról és oktatásról ismert képünket. Szeretnénk, ha Magyarországon is egyre több ember ismerkedhetne meg ezzel az új technológiával.” - írják közleményükben. A VR Day-en kitűntetett figyelmet kap az Oculus Rift, amelynek kipróbálására egy külön termet készítenek elő a rendezők, akik azt ígérik, hogy mindenki ki fogja tudni próbálni az eszközt. Szintén fontos szerepet kap a mobil VR is, a látogatók androidos VR fejlesztésről is hallhatnak előadást, illetve ki tudják próbálni a Durovis Dive nevű eszközt.

A VR Day 2014. augusztus 24-én a Dürer Rendezvényházban kerül megrendezésre 10 órától 18 óráig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)