Berta Sándor

3D nyomtatóval készített termékek az Amazonnál

A társaság kifejezetten olyan eszközök számára hozta létre az új online boltját, amiket 3D nyomtatók segítségével állítottak elő.

Az Amazon 3D Printing Store kínálatában megtalálhatók többek között ékszerek, játékok, konyhai berendezések, dekorációs árucikkek és a mobiltelefonokhoz használható kiegészítők. A termékeket az Amazon különböző partnercégekkel (Mixee, Sculpteo, 3DLT) való együttműködés keretében kínálja a felhasználóknak. A társaság számára így lehetővé válik, hogy olyan árucikkeket tegyen elérhetővé, amelyek jobban megfelelnek a vásárlók igényeinek.

Petra Chandler-Carter, az Amazon illetékes igazgatója kijelentette, hogy az új internetes üzletük csak a kezdete annak a folyamatnak, amelynek köszönhetően megváltozhat az online kereskedelem, így a gyártás gyorsabbá válhat és átfogóbb felhasználói élményt nyújthat.


A cég egy olyan megoldást is kínál, amelynek a segítségével az emberek különböző 3D dizájnokból, színekből, műanyag- és fémfelületekből választhatnak. Ezután megnézhetik a termék 3D-modelljét, amit 360 fokban körbe lehet forgatni, és a dizájn egyes elemeit - például az anyagvastagságot - is meg lehet változtatni. Nancy Liang, a Mixee Labs társalapítója szerint így azok is könnyen és másodpercek alatt létrehozhatnak 3D modelleket, akiknek ezen a területen nincsenek tapasztalataik. A boltban megvan az a potenciál, hogy a fizikai világ alkalmazásboltjává váljon.

A TechCrunch rámutatott, hogy a 3D nyomtatás mindenekelőtt az egyedi és a kis darabszámban piacra dobott termékek elkészítését könnyítheti meg és gyorsíthatja fel, ugyanakkor az ügyfelek még nem igazán tudnak saját dizájnokat létrehozni vagy feltölteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #2
    A szellemi kreativitás kezd materializálódni.
  • netperformer #1
    A digitális szemét elkezd materializálódni.