MTI

Blokkoltak két online fogadási oldalt

A betclic.com oldalon az olvasható, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 90 napos időtartamra elrendelte az elektronikus hírközlő hálózat útján közzétett adatok ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét, míg a másik oldal, a bet-at-home.com. már nem volt elérhető vasárnap kora délután.

Az egyik oldalon olvasható közlés szerint "az ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel elrendelésére tiltott szerencsejáték szervezés miatt került sor. Az ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel elrendelésének jogalapja a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény". A NAV július 8-án, kedden továbbította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) részére az első két internetes fogadási oldal blokkolásának elrendeléséről szóló értesítést. A NAV eddig már 8 domain alatt fellelhető, engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel érintett honlap ideiglenes blokkolásáról szóló határozatot hozott.

Korábban a NAV azt közölte, hogy az érintett két honlappal - a bet-at-home.com és a betclic.com - kapcsolatban az NMHH köteles szakmailag ellenőrizni a határozatban szereplő paramétereket annak érdekében, hogy az elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tétele a NAV által megadott adattartalommal biztonságosan, és a magyarországi internetszolgáltatást nem veszélyeztető módon megvalósítható-e. Ha ez megtörtént, akkor legkésőbb július 11-én pénteken a médiahatóság megküldi az internetszolgáltatóknak az értesítést, akik annak kézbesítésétől (az értesítést a megküldést követő munkanapon kell kézbesítettnek tekinteni) számítva haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül kötelesek a blokkolást végrehajtani, így a szóban forgó oldalak elérhetetlenné válnak az internetezők számára.

A NAV korábban közölte azt is, hogy az engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel érintett internetes oldalak blokkolásáról a NAV folyamatosan határoz. A tiltott szerencsejáték-szervezést folytatók internetes blokkolását elrendelő határozatokat az állami adóhatóság hirdetményi úton közli, a hirdetményt 15 napig kell az állami adóhatóság honlapján közzétenni. A hirdetmény a honlapon történő közzétételt követő 15. nap elteltével válik közöltté és emelkedik jogerőre.

A NAV figyelmeztetett: Magyarországon engedéllyel nem rendelkező szervező által nyújtott online szerencsejátékban történő részvétel a játékos saját kockázatára történik. Bírósági eljárásban nem lehet érvényesíteni az ilyen játékból vagy fogadásból eredő követelést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frank99 #6
    +1
  • 1JaegeR1 #5
    Hajrá, mehet ez az üzletág is a haveroknak.
    Andy kaphat ebből is vastagon az 5 kaszinója mellé. Hiába, filmet rendezni fárasztó...
  • zetortraktor #4
    Kicsit le vagy maradva, már elég régen elindította a Szerencsejáték Rt. a Tippmix Pro-t, és még régebb óta törvénytelen, vagy necces az online fogadóirodák léte ezen kívül. Most indultak meg zárolási folyamat.
  • zetortraktor #3
    Te eléred, mert menő vagy. A többség nem fogja. Ennyi.
  • Zombee #2
    Én sem játszom, de a bet-at-home régóta ismerős, még MyVip hírlevelekből. Nem most volt. Miért csak most kezdett szemet szúrni valakinek? Jön a Nemzeti Online Fogadóiroda?
  • god25 #1
    Én soha nem játszom, ezért csak kíváncsiságból kipróbáltam, hogy egy egyszerű böngésző kiegészítővel, mint például az Anonymox működik e. Minden gond nélkül. Ennyit a politikusok "nagy" ötleteiről. :P