Gyurkity Péter

Két testvérrel jön a ZTE Nubia Z7

A ZTE egyszerre három példányt mutatott be, ám nagy eltérést nem találni köztük.

A kínai gyártó bemutatta a Nubia család legújabb generációját, amely egyszerre három példánnyal jelenik meg, ám érdekes módon egymáshoz képest nem sok eltérést vonultatnak fel. A méretes zászlóshajó dual-SIM opcióval érkezik, méretéhez képest kompakt kivitelben.

A Nubia Z7 egy 5,5 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely Quad HD felbontást támogat. Ehhez hasonlóan kellemes jellemzők társulnak, többek között egy négymagos Snapdragon 801 chip, 3 GB RAM, egy 32 GB-os belső tároló, egy 13 megapixeles kamera (optikai képstabilizációval), őket pedig egy 3000 mAh-s akkumulátor és 4G LTE-elérés egészíti ki. A készülék fizikai mérete a kijelző átmérőjéhez viszonyítva kicsinynek mondható, ez egészen pontosan 139 x 71 x 9 mm, amivel az LG G3-at is megelőzi. Ára Kínában 550 dollárnak, illetve 410 eurónak felel meg, ez azonban a többi régióban nyilván változhat majd.


A gyártó Nubia Z7 Max néven piacra dobta az okostelefon testvérét, amely azonban érdekes összeállítással jelenik meg. A kijelző itt is 5,5 hüvelykes, mi több, a támogatott felbontás 1080p-re mérséklődik, a fizikai méret azonban némileg megugrik, hiszen ez 152,7 x 76 x 8,7 mm. 3 GB helyett 2 GB RAM-ot kapunk, az ár pedig valamivel kedvezőbb, ez ugyanis 320 dollárnak, illetve 240 eurónak felel meg. A Nubia Z7 mini már egyértelműbb képet mutat, a kijelző itt 5 hüvelykes, ehhez Full HD felbontás, azonos processzor, egy 13 megapixeles kamera, annak 5 megapixeles előlapi társa, 16 GB-os belső tároló, a mindhárom példányon megtalálható microSD, valamint egy 2300 mAh-s akkumulátor járul, 240 dolláros, illetve 180 eurós áron.

A ZTE azt még nem közölte, hogy Kínán kívül mikor dobják piacra az új hármast.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!