SG.hu

Újabb vonatokon és vonalakon lesz ingyenes wifi

Az elővárosi és egyes távolsági vonalakon igénybe vehető szolgáltatást 2013 márciusától ez idáig már több mint ötmilliószor használták az utasok.

A MÁV-START tavaly március óta több mint hétszáz kocsiját szerelte fel wifi routerrel annak érdekében, hogy az elővárosi és távolsági közlekedésben díjmentes internetezési lehetőséget biztosíthasson utasainak. A szolgáltatás az idén tovább bővül: a nyár végére az Egerbe közlekedő gyorsvonatok többségén, az egyes Békéscsaba irányába induló InterCity vonatokon, valamint a nyári menetrendben a Balaton északi partján közlekedő Kék hullám és Katica szerelvényeken is igénybe vehető lesz az ingyenes vezeték nélküli internetelérés.

Erre a vonatok külső és belső felületein is matrica hívja fel az utasok figyelmét. A díjmentes wifi kapcsolatot egyre többen használják a vonatokon: a bevezetés óta eltelt alig több mint egy év alatt a csatlakozások száma dinamikusan növekedett, mára már átlépte az ötmilliót. Emellett a MÁV áprilistól három budapesti fejpályaudvaron - a Déliben, a Keletiben és a Nyugatiban -, valamint két vidéki vasútállomáson, Debrecenben és Keszthelyen is elérhetővé tette az ingyenes wifi internet szolgáltatást.

A cég közleménye szerint a fejlesztés Európában is figyelemre méltó, a routerekkel ellátott kocsik darabszáma és a teljes díjmentesség is kiemelkedőnek számít. Jelenleg már az egész budapesti elővárosi hálózaton, valamint az InterCity forgalomban a Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Szeged és Szombathely irányába közlekedő vonatokon, továbbá öt állomáson használhatják a díjmentes internet szolgáltatást az utasok.

Új területként az Eger, Békéscsaba, és a Balaton északi partján közlekedő szerelvények körét az utasok visszajelzései alapján választotta ki a MÁV-START, az őszi hónapokra így elérheti a nyolcszázas darabszámot a routerekkel felszerelt kocsik száma. Az igénybe vehető sávszélesség a hírportálok, közösségi oldalak, levelező rendszerek megtekintését teszi lehetővé, elősegítve a kikapcsolódást, a tájékozódást, vagy épp a tanulást, munkavégzést. A wifi hálózaton a keresőoldalak a legnépszerűbbek, ezt követik a közösségi oldalak és a levelezéshez használható portálok, valamint a hírösszefoglaló webfelületek.

A távolsági vonatokon jellemzően a nyíregyházi és a miskolci vonalon a legnagyobb az adatforgalom. A wifi szolgáltatást többnyire a pénteki napokon veszik a legtöbben igénybe: előfordult, hogy több mint 29.000 csatlakozás történt egyetlen nap alatt. Az ingyenes vezeték nélküli internetelérés egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utasok körében, hiszen az indulás óta rögzített bejelentkezések száma már az ötmilliót is átlépte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gforce9 #4
    Ja és az sem ártana, ha lenne víz a wcben....
  • gforce9 #3
    A menetidőt kéne betartani, tisztán tartani a kocsikat és a wc-,t valamint emberi áron adni a jegyet, nem kiszúrni a paraszt szemét marhaságokkal.
  • tigeroo #2
    inkább a lényeggel foglalkoznátok, szabolcs megyében majd felrobban alattunk a sín, 70 km-t 120 perc alatt megtenni művészet, átlag 10 perc késésekkel...

    gazfickók
  • Artak #1
    Ingyenes és annyit is ér. Próbálkoztam már vagy húsz alkalommal és az esetek 90%-ban az lett a vége, hogy inkább visszaváltottam mobilnetre.
    Persze jól hangzik, hogy van ingyenes wifi, de ha rendesen működne akkor nem csak jól hangzana hanem ténylegesen jó is lenne.