Berta Sándor

Játékra szánt tabletet készít az nVidia

A cég Mocha kódnév alatt fejleszti az új játék-táblagépét, de a készülék Shield márkanéven jelenhet meg.

A termékkel kapcsolatos első hírek a Twitteren jelentek meg és ezekből kiderült, hogy az eszközt 7,9 hüvelykes érintőképernyővel látják el, aminek a felbontása 2048 x 1536 képpont lesz. A lelke természetesen egy nVidia Tegra K1 lesz, ami 2116 MHz-es órajelen ketyeg. Az integrált memória 2 gigabájt, míg a flashmemória 16 gigabájt, az operációs rendszer pedig az Android 4.4.2. Természetesen nem hiányozhat a 7 megapixeles hátoldali és a 4,8 megapixeles előoldali kamera, a WiFi- és a Bluetooth-támogatás, valamint a GPS sem.

A társaság eddig hivatalosan nem ismerte el a Mocha projekttel kapcsolatos munkákat, sőt, igyekezett fellépni a nem hivatalos források ellen. A GFXBenchmark a múlt hét végén például nyilvánosságra hozta az első teljesítményadatokat, de ezeket később el kellett távolítania a kiszivárgott specifikációkkal együtt. Ugyanakkor az nVidia a hétvégén elkövetett egy hibát, ugyanis a TegraZone nevű platformon egy rövid időre elérhető volt a Shield termékoldal, amivel gyakorlatilag megerősítette a tablet érkezését. Az oldalt később eltávolították.


Egyelőre kérdéses, hogy a Mocha referenciaplatform lesz-e, mint korábban a fejlesztőknek kiadott Tegra Note, vagy az nVidia a Shield konzolhoz hasonlóan az értékesítését házon belül fogja megoldani. A Shield tavaly óta érhető el és szintén a Tegra 4 chipre épül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #3
    Jatek tablagepbe minek a kamera meg a GPS? Arrol nem is szolva, hogy ugyan vannak elegge klassz androidos jatekok, de azert a gamer tablet enyhen szolva is tulzasnak tunik...
  • AgentKis #2
    "Természetesen nem hiányozhat a 7 megapixeles hátoldali és a 4,8 megapixeles előoldali kamera" hát én azért ezzel vitatkoznék... Amilyen kamerák ezekben vannak, amilyen szinten tart a mobilnetes képátvitel, előlapra egy SVGA kamera már sok is. Aki látott már tablettel lőtt képeket, az tudja, hogy fotózásra a retek és a használhatatlan közötti tartományban van. (finoman szólva nem szépíti meg az "emlékeket") Aki mégis szeretne bele, annak lehetne opcionális, én inkább keresnék olyat amiben nincs kamera, de valamivel olcsóbb...
  • grebber #1
    Androidra hova építenek erőgépet?

    Inkább a googlenak is a nagyokat kéne követni és csinálni fullos API-t hogy ne csak ilyen raklap fos játékok jöjjenek Androidra.