Berta Sándor

Google Glass szem­üveg­gel a közlekedési szabály­sértők ellen

A dubaji rendőrség a különleges eszköz segítségével fogná el a közlekedési szabályok ellen vétőket.

Khalid Nasser Al Razooqi ezredes, a dubaji rendőrség tisztje kijelentette: a jövőben a közlekedési rendőrök több módon is használnák a Google Glass szemüvegeket, amiket a dubaji rendőrség okos szolgáltatások hivatala szerzett be.

A hivatal két alkalmazást is kifejlesztett a készülékhez. Az egyik lehetővé teszi, hogy az eszközbe beépített 5 megapixeles kamera segítségével elkészítsék, majd közvetlenül a rendőrség számítógépes rendszerébe továbbítsák a közlekedési szabálysértőkről készített digitális fényképeket. A másik program pedig segíthet felkutatni az ellopott gépkocsikat. A digitális fotók készítéséhez a rendőröknek meg kell érinteniük a Google Glass oldalán elhelyezett érintőpadot. A felvételek a készítés pontos helyével és egy időbélyeggel együtt online továbbításra kerülnek.

A Gulf News rámutatott, hogy a rendszámtáblákat szintén a különleges szemüveggel ellenőrzik. A rendőrnek elég csak ránéznie a rendszámtáblára és a rendszer máris elvégzi a felismerést, majd összehasonlítja az adatokat a hivatal lopott járműveket tartalmazó adatbázisával. A rendőr rövid idő alatt visszajelzést kap arról, hogy az adott autót valóban ellopták-e. Az alkalmazásokat még tesztelik. Amennyiben a tesztek pozitív eredménnyel zárulnak, úgy a dubaji rendőrség további Google Glass készülékeket fog vásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • seepheeerd #6
    Abba a 3 négyzetkilométeres országban baromira el tudnak bújni a lopott autók :)
  • Cat #5
    A tévedés az, hogy a Glass egyrészt nem jelent szemüveget, másrészt egy márkanév, nem úgy, mint az, hogy Compact Disc.
  • halgatyó #4
    Sajnos, a fejlett technikát emberellenes célokra is lehet használni.
    Egyre inkább arra használja a hatalom.
  • Sir Quno Jedi #3
    És majd CD lemezen adnak hozzá driver-t! :D
  • kisfacko #2
    Google Glass szemüveg -> google szemüveg szemüveg? :D
  • Sir Quno Jedi #1
    Innen már csak egy lépés, hogy menjen folyamatosan a kamera és online töltse fel amit a zsernyák lát. A központban meg a jókora szerverek szépen rátolnak arcfelismerőt és a rendőr sétálgatás közben kapja is vissza az infót a járókelőkről, kiírja föléjük kicsoda, micsoda, veszélyes-e stb. mint a terminatorban. Repülőkre ugye van már ilyen.