MTI

Bekötötték a százezredik online pénztárgépet

Végig egyetértés volt abban, hogy az online pénztárgépekre való átállásra a magyar gazdaság érdekében szükség van - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten, miután köszöntette annak az üzletnek a vezetőjét, ahol a százezredik online pénztárgépet állították üzembe.

Senki nem kérdőjelezte meg azt a célt, hogy a feketegazdaság visszaszorítása érdekében ezekre a gépekre szüksége van az országnak, a kereskedelemnek, minden tisztességes vállalkozónak és adófizetőnek - fogalmazott a miniszter, kiemelve, hogy csökkenhetnek az adók, ha a feketegazdaság aránya kisebb. Varga Mihály közölte: sehol ilyen rövid idő alatt nem történt meg más országokban a bevezetés, ahol online rendszerre kellett átállítani a pénztárgépeket. Hozzátette ugyanakkor, hogy gyorsabb folyamatra számítottak, azt remélték, hogy az átállás a tavalyi év közepére vagy legkésőbb a végére befejeződik.


A miniszter emlékeztetett: az átállás folyamatát elindító rendelet 2013 februárjában jelent meg, most pedig már bekötötték a százezredik online pénztárgépet. Voltak zökkenők, de sikerült elérni, hogy a szükséges gépek elkészüljenek - mondta. A világ legfejlettebb és legbiztonságosabb online pénztárgép-rendszere működik Magyarországon, olyan rendszert fejlesztettek ki a magyar informatikusok, amely iránt nemzetközi érdeklődés is van - emelte ki a nemzetgazdasági tárca vezetője.

Kérdésre válaszolva a miniszter elmondta: nem hosszabbítják meg a pénztárgépek vásárlásához kapható 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére rendelkezésre álló határidőt, megvolt a lehetőség arra, hogy a kedvezményhez hozzájussanak a vállalkozások. Az átállás befejeződéséről Varga Mihály azt mondta: nem minden kereskedő köti be azonnal a pénztárgépet, vannak ugyanis idényjellegű árusítások. A miniszter szerint még két hulláma lesz a folyamatnak, egyik a nyári turistaszezon, a másik pedig karácsony előtt, amikor még gépeket fognak vásárolni a vállalkozások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SALA1 #2
    A parlamenti képviselőknek is kellene adni online kaszát. Csak a felét üsék be amit lenyultak már akkor jól állna az ország!
  • nemethge #1
    szarnak a pofon, ha nem üti be az összes vevőt akkor minek? :) ismét egy jóbarát kft járt jól :)