Gyurkity Péter

Megjelent az első WP 8.1 okostelefon

Az immár a Microsoft részeként működő gyártó európai árazással is bemutatta a Lumia 630 okostelefont.

A Nokia eredetileg még egy hónappal ezelőtt, április elején rántotta le a leplet új készülékéről, amely akkor a Lumia 635 és 930 társaságában mutatkozott be. Néhány nappal ezelőtt Indiában már piacra is dobták a megoldást, most azonban jelezték, hogy erre hamarosan Európában is sor kerül majd.

Ahogy azt akkor írtuk, a 630 meglehetősen szerény jellemzőkkel érkezik, ehhez igazodik majd kereskedelmi ára is. A telefon egy 4,5 hüvelykes ClearBlack IPS LCD-kijelzőt kapott, amely 480 x 854 pixel felbontást támogat, felületét pedig a Corning Gorilla Glass 3 hivatott megóvni. Ehhez egy 1,2 GHz-es órajelen futó négymagos Snapdragon 400 processzor, mindössze 512 MB RAM, egy alapesetben 8 GB-os belső tároló (amelyet tovább bővíthetünk majd), illetve egy 5 megapixeles hátoldali kamera társul (flash nélkül), ez utóbbi előlapi társát itt is hiába keressük.


A 3G-elérés mellett választhatunk majd dual-SIM opciót is, bár ezzel némileg az ár is megugrik. Az alap változat Európában 119 eurót kóstál majd (a különböző adók és szolgáltatói kedvezmények előtt), míg a két SIM-kártyát kezelő példány 129 euróba kerül. A telefon fekete, fehér, narancs- és citromsárga, valamint zöld színben lesz kapható, a szoftveres oldalon pedig a már említett Windows Phone 8.1 fut majd. Érdekes módon a készülék előlapján még látható a Nokia név, a bejelentésben azonban már szó sem esik a cégről.

A Lumia 635 a fenti felsoroláshoz a 4G-elérést teszi majd hozzá, ez picit később jelenik majd meg a kontinensen, várhatóan 149 eurós áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!