Berta Sándor

Állami munka­közvetítővel segítenék a bejáró­nőket Németországban

Érdekes módon venné fel a német kabinet a harcot a feketemunkával szemben.

A CDU és az SPD már korábban a koalíciós szerződésben megállapodott egymással arról, hogy új online oldalt hoznak létre, amelyen keresztül gyűjtenék a háztartási munkával kapcsolatos ajánlatokat. Most eldőlt, hogy az új szolgáltatás 2015-től lesz elérhető és bármely cég kínálhat majd munkalehetőségeket.

A szövetségi családügyi minisztérium közleménye alapján a cél az, hogy segítsék a családok életét, akár úgy is, hogy közvetítik hozzájuk a háztartási munkákat végzőket, akár úgy, hogy a családtagoknak kínálnak ilyen jellegű munkalehetőségeket. Az érdeklődők számos háztartási (takarítás, mosogatás, pakolás, mosás, bevásárlás) és kisebb ház körüli javítási munkák közül választhatnak majd. A szaktárca egyik képviselője közölte: a felmérésekből egyértelműen az derült ki, hogy sok szülőnek van szüksége segítségre.

Emellett a német kormány azt szeretné, ha ily módon sikerülne visszaszorítani a feketemunkát, ami erre az ágazatra különösen jellemző. Munkalehetőséget kizárólag cégek kínálhatnak majd, magánszemélyek nem. Marcus Weinberg, a CDU/CSU-frakció családpolitikai szóvivője úgy vélte, hogy az új portálnak köszönhetően professzionálisabb szinten lehetne biztosítani ezeket a szolgáltatásokat. Fritz Felgentreu, az SPD családügyi szakértője szerint pedig hosszú távon akár a bébiszittereket is a platformon keresztül lehetne közvetíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • globint #1
    Jajj, ilyenek Németországban a bejárónők! :-( Ohhhhhhh.....