MTI

Mától meg kell adni személyi adatainkat BKV-bérlet vásárlásakor

Mától fokozatos bevezeti a Budapesti Közlekedési Központ az ügyfélszolgálatokon és a jegypénztáraknál a helyszíni, hőpapírra történő jegy- és bérletnyomtatást.

A BKK közölte: elsőként a Kőbánya-Kispest buszvégállomáson lévő jegypénztárban vezetik be az új rendszert. A már átalakított pénztárakban vagy az új jegyautomatákból történő bérletvásárlásnál az utasnak az eddigiektől eltérően előre meg kell adnia valamely igazolványának számát. Ezt a pénztárakban az értékesítők írják rá a bérletre, míg az automatáknál a vásárláskor kell az érintőképernyős felületen beírni, és az automaták nyomtatják rá.

A bérletekre a BKK-s vagy Volánbuszos bérletigazolvány, személyi igazolvány, jogosítvány, diákigazolvány, útlevél vagy egyéb kedvezményre jogosító okmány számát kell nyomtatni. A központ hangsúlyozta: a bérletvásárláskor nem kell igazolni a személyazonosságot, azaz nem kell bemutatni az igazolványt. Az azonosítószámot nyilvántartó ügyfélkártya használata nem lesz kötelező, de a használata megkönnyíti a bérletvásárlást - közölte a BKK.


A BKK háromszáz új jegy- és bérletkiadó automatát állít üzembe, ezekből hatvan már működik a forgalmasabb csomópontokban. Ezek a jegyeken kívül bérletek kiadására és számla kiállítására is alkalmasak, emellett az érmék mellett papírpénzt és bankkártyát is elfogadnak. Az automaták telepítését március végén az M4-es metró indulásával kezdték el, a teljes projekt várhatóan egy év alatt fejeződik be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • harmi2009 #8
    Szerintem tök felesleges személyhez kötni a bérleteket. Ha pl az asszony bérletét én használom de ő is utazik és elkapják akkor büntessék meg őt. Ui tiszta esetben egy bérlettel csak egy személy tud adott időben utazni.
    Büntetés befizetésekor választhat a delikvens, hogy vesz egy új bérletet vagy befizeti mondjuk a havi bérlet dupláját.
  • Narxis #7
    Én azonnal büntetném.
  • Skynet85 #6
    Vicces itt Pesten nap - nap után látni a pofátlan, kigyúrt és ,,én nem idáig jöttem szálljon le maga" korunk ,,hősétől" becsináló, de a ,,de látja, hogy csak tegnap járt le" egyébként tartalék jegyét épp lyukasztani akaró család anyát hülyére büntető rendíthetetlen ellenőrök munkáját.

    Kíváncsi leszek ezzel mi fog változni, mert a bliccelőnek oly mind1 hol és hogyan nem veszi meg a jegyét, bérletét. Sajnos jelenleg nincs megfelelő szankció amivel egy életre elvehetnék a hivatásszerű blicceléstől az emberek kedvét.
  • ChaosTeam #5
    Lebukott? Megúszta egy "majd legközelebb beírom" dumával, vagy max akkor iratták be vele, de addig ki tudja hány ember használta azt a bérletet.
  • Narxis #4
    Te meg miről beszélsz Laza gyerek? Aki nem írta be az lebukott és az is aki "kimosta".
  • Laza #3
    "Vége a kézzel beírkálós korszaknak."

    Azaz a nem beirkálós korszaknak, ugyanis pont ezért ez a rendszer, hogy be legyen írva és azt ne lehessen utólag hamisítani.

    Emlékszünk még arra, mikor magam is középiskolás voltam (szerencsére már elévült) és kimostuk a dátumokat meg egyéb adatokat a bérletből ... mára már csak anniy maradt, hogy egy családon belül akár többen is tudnak utazni egy bérlettel felváltva, ha nem írják bele a számot ... aminek most elvileg vége ...

    És, hogy reagáljak az #1-re, az okok egyszerűen a PÉNZ ... és mi az, hogy az utasok dühítése? Kik az utasok, hogy dühítve vannak? Max azokat, akik eddig is visszaéltek a szabályokkal, a többiek meg kivárják azt a +10mp-et, amíg megkapják a bérletüket.
    Aljas terveket is csak a 'szabálytalanok' vélhetnek felfedezni ... tiszta balkáni mentalizmus ... aztán majd jön a sírás mikor bevezetik a kapus áthaladást ... ami ugye szintén nem mai találmány :)
  • wednes #2
    Miféle adminisztrációs teher?

    Meg kell adni egy igazolvány számot és azt rányomtattják a bérletre, ennyi az egész. Vége a kézzel beírkálós korszaknak.
  • halgatyó #1
    Egy hatalmas adminisztrációs teher, amelynek az OKAIT nem köti az orrunkra. A utasok felesleges dühítése, és az amúgyis a csőd szélén táncoló BKV vállára rakott adminisztrációra költendő milliók.
    Itt valaki vagy megőrült, vagy nagyon aljas szemét tervei vannak!
    Az, hogy mindezt a választások után csinálja, az utóbbira jelzés.