SG.hu

Igazolványszámot kér a BKV bérletautomatája

Már üzemel a 300 új korszerű jegy- és bérletautomatának az első ütemben telepített több mint 60 darabja Budapesten.

Az új BKK-jegyautomaták a jegyeken kívül bérlet kiadására és számla kiállítására is alkalmasak, emellett az érmék mellett bankjegyet és bankkártyát is elfogadnak, ezért a jövőben kevesebb sorban állásra kell számítaniuk a budapesti utasoknak. Fontos tudni, hogy az új automaták által nyomtatott bérletekhez már most szükséges megadni egy arcképes igazolvány számát.

Az automaták telepítését március végén az M4-es metró indulásával ütemezetten kezdték, a teljes projekt a cég közleménye szerint várhatóan egy év alatt zajlik le. Az új készülékek nemcsak külsejükben és méretükben térnek el az eddigiektől, hanem szolgáltatásaikat tekintve is: a lehető legtöbb termék elérhető ezekben, és nemcsak jegyet, hanem bérletet is vásárolhatnak majd az utasok a nap 24 órájában működő automatákból. A készülékek érmét és bankjegyet is elfogadnak és visszaadnak, valamint általánossá és teljes körűvé vált a bankkártyás fizetés lehetősége. Minden készülék alkalmas az érintésmentes bankkártyás fizetésre is.


Az új BKK-automaták jegy- és bérletvásárláskor számla kiállítására is alkalmasak. Többnyelvű menürendszerrel és érintőképernyővel rendelkeznek, használatuk rendkívül egyszerű. A számlaigényléshez előzetesen regisztrálni szükséges a www.bkk.hu/automata oldalon, ezzel együtt egy azonosító kártyát is bevezetnek.

Május 13-ától, keddtől valamennyi jegypénztárban történő bérletvásárláskor is meg kell adni egy személyazonosításra alkalmas arcképes igazolvány számát. Bevezetik a BKK ügyfélkártyát, amely a használni kívánt igazolvány számának feltüntetésére alkalmas kártya. A BKK ügyfélkártyával így nemcsak a saját, hanem akár az egész család bérlete is megvásárolható majd, ugyanis a kártyán akár négy igazolványszámot is fel lehet tüntetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mekong Delta #4
    lázadásból még inkább bliccelek!
  • RAZOR27 #3
    ilyenkor csak még szomorúbb az a táblázat amin összehasonlítják az európai országok közlekedési díjait...
  • kisfacko #2
    Azért, hogy ne add kölcsön a családban 5 embernek a bérletedet, akiknek épp BKV-zniuk kell és nem akarnak jegyet venni.
  • Alexease #1
    "Május 13-ától, keddtől valamennyi jegypénztárban történő bérletvásárláskor is meg kell adni egy személyazonosításra alkalmas arcképes igazolvány számát."

    MINEK?!?!?