SG.hu

Tovább bővíti felhőplatformjait a GTS

A Közép- és Kelet-Európában működő GTS Central Europe (GTS) tovább bővíti felhőplatformjait és megoldásainak elérhetőségét a Közép- és Kelet-európai régióban.

A GTS az ügyfelek igényeit kiszolgálva tovább bővíti felhőszolgáltatás portfólióját és a tulajdonában lévő és általa a régióban üzemeltetett ország-alapú platformok számát. Számos vállalkozás érdekelt a kritikus alkalmazások felhőbe való áthelyezésébe, de olyan adatvédelmi jogszabályok vonatkoznak rájuk, amelyek megkövetelik, hogy a szolgáltató infrastruktúrája az adott országon belül legyen. A GTS ennek érdekében tavaly új platformot indított Romániában, és a mai napon befejezte a szlovákiai, Pozsonyban található adatközpont elindítását is. A GTS jelenleg öt platformot üzemeltet kulcsfontosságú országaiban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában.

"A GTS Közép- és Kelet-európai régió egészében észlelte a megnövekedett felhőszolgáltatás iránti igényt, és a CAGR tekintetében 180%-os növekedést ért el az elmúlt két év során. A nemzeti adatvédelmi szabványoknak való megfelelés, illetve az optimális teljesítmény elérése érdekében a vállalatok egyre inkább helyben menedzselt és tárolt felhőkörnyezetet szeretnének. Arra törekszünk, hogy a GTS felhőszolgáltatásaitmind az öt országban tovább növeljük, megfelelve így a megnövekedett igényeknek" - mondta Ignacio Irurita a GTS CTO-ja. “

A cég méretezhető, biztonságos és flexibilis on-demand számítási, tárolási és hálózati erőforrásokat kínál a fizikai IT környezettel kapcsolatos problémák és korlátok megelőzésére. A GTS mostanában új felhőszolgáltatásokat is bevezetett, többek között a DRaaS-t (katasztrófa utáni visszaállítás szolgáltatás) és a hibrid felhőt. A cég sajtóközleménye szerint a felhő alapú DRaaS szolgáltatás előnye az üzleti vállalkozások számára az egyszerű hozzáférés az rugalmasan alakítható számítási erőforrásokhoz, a legmagasabb szintű adatbiztonsággal és üzemi megbízhatósággal - megelőzve a kiszolgáló elérhetőségével és az áramfogyasztással kapcsolatos aggodalmakat.

A GTS hibrid felhőjével a vállalkozások a GTS IaaS (Infrastructure as a Service) megoldásait más IT infrastruktúrákkal ötvözhetik, pl. az ügyfelek saját telephelyein található szerverekkel, más felhőszolgáltató erőforrásaival vagy a GTS adott régiós más felhőplatformjaiban kiépített környezettel. A vállalkozások így szabadon ötvözhetik az erőforrásokat az adott leterheltséghez szükséges módon - maximális flexibilitás és teljesítmény mellett, miközben továbbra is használhatják létező IT eszközeiket a költséghatékonyság érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!