Gyurkity Péter

Óriás­akkumulátor a Philips okos­telefonjában

A Philips egyes táblákat is megszégyenítő méretű akkumulátort préselt saját okostelefonjába.

Egyre-másra jelennek meg az átlagosnak mondható készülékek a piacon, amelyek egyedül árukkal tudnak kiemelkedni a népesnek mondható mezőnyből, bár sokszor még ez sem igazán sikerül. A Philips most egy igazán érdekes megoldással lepte meg a távol-keleti felhasználókat, amely leginkább a hosszabb üzemidő iránti vágyakat elégítheti ki.

Kínai portálok arról számoltak be, hogy a Philips W6618 névre hallgató okostelefon a hét elején vált elérhetővé az országban, mégpedig igen kedvező áron. Legnagyobb furcsasága azonban nem ez, hanem a hatalmas akkumulátor, amely egy 5300 mAh-s példány. A lépés meglepőnek tűnhet, annál is inkább, mert az egyéb jellemzők alapján nem éppen csúcskategóriás változatról van szó, márpedig még a csúcskategóriát gazdagító telefonok sem vonultatnak fel ilyen óriási erőforrást, legyen szó a Nokia, Samsung, a Google, a Dell, vagy éppen az Acer prémium kategóriás fejlesztéseiről.

A cég készenléti állapotban 66 napos üzemidőt, illetve 33 óra beszélgetést ígér az akkumulátor révén, ehhez azonban némileg szerény, vagy inkább átlagosnak mondható további komponensek társulnak. A listán 5 hüvelykes kijelző, 960 x 540 pixel felbontás, egy 1,3 GHz-en futó négymagos MediaTek chip, 1 GB RAM, 4 GB-os belső tároló, valamint dual-SIM támogatás szerepel, míg a szoftveres oldalon az Android 4.4 KitKat helyett a 4.2 Jelly Bean teljesít szolgálatot. A készülék vastagsága 11 mm, súlya 200 gramm, ez nyilván szintén a hatalmas akku számlájára írható - ez utóbbi egyébként nem cserélhető.

A telefon Kínában 273 dollárnak megfelelő áron kapható, azt még nem tudni, hogy a cég tervezi-e egyéb piacok bevonását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • faber #5
    Szerintem ha belerakod egy franko cseppmentes tokba, teljesen jo munkatelefon.
    Nekem most egy Blackberrym van a cegtol, a celnak teljesen megfelel (igaz, hogy ez kicsi) emaileket gyorsan megnezni illetve telefonalni. Nagy elonye, hogy ha nem rakom toltore, akkor is elvan 3-4 napig. Ha ennel tobb rendelkezesre allasi idot is kaphatok, meg egy olyan telefont, ami meg ha nem is csucs, de elfogadhato erinto kijelzot prezental - azt a kis plusz sulyt siman elviselem.
    Nyilvan nem arra keszult, hogy a partykon villogj vele (inkabb hagyd a kesztyutartoban), de arra ott a Galaxy S5 :)
  • Gery13 #4
    valahol el kell kezdeni a normális teljesítményü akksik gyártását.
    nem mindegy hogyy egy SGS5-öt használsz 2300mAH-es akksival,
    vagy egy ilyen 5300mAh-essel.
  • MsUser #3
    Az elképzelés jó, a telefon teljesítménye is megfelelő.
    A gyártó a használható telefonra törekszik.
  • SupraMKIII #2
    Nem olyan nagy titok ez.
    Azoknak készült, akik nem akarják naponta kétszer tölteni a telefont - ez egy létező piaci igény.
  • heist #1
    Legyen minden téglafon 1000 kiló...