Gyurkity Péter

Megjelent a Windows Phone 8.1

A szoftver fejlesztői előzetese már elérhető, a kísérletező kedvűek kipróbálhatják azt.

A Windows Phone 8.1 hónapokig szerepelt a hírekben, a Microsoft pedig - a BUILD-konferencia alatt - hivatalosan is lerántotta a leplet az új verzióról. Első lépésben a külső fejlesztőknek szánt előzetest teszik elérhetővé, a kísérletező kedvű felhasználók azonban szintén telepíthetik azt saját készülékükre, néhány fontos szempont figyelembe vétele mellett.

Ahogy az a korábbi változatoknál is történt, a fejlesztői előzetes ezúttal sem tartalmazza azon alkalmazásokat és opciókat, amelyek az egyes szolgáltatók szoftveres ajánlatát egészítik ki, teszik teljessé, ezekre a végleges verzió megjelenéséig, valamint a szolgáltatók által összeállított frissítések elkészüléséig várnunk kell. Aki azonban szeretné már most kipróbálni a Cortana személyi asszisztenst, az értesítők központját, az Internet Explorer 11 mobil változatát, valamint a számos egyéb új funkciót, az egy App Studio felhasználói fiók létrehozását követően megteheti ezt.

A feliratkozás maga ingyenes, ám a cég 20 dolláros díjat számol fel azoknak, akik saját alkalmazásaikat szeretnék a Store online bolton keresztül is elérhetővé tenni. Az előzetes korai megjelenése természetesen elsősorban a külső fejlesztők munkáját hivatott segíteni, hogy azok még időben elkészüljenek a szükséges frissítésekkel és változtatásokkal, ez a trükk azonban mindenki más számára lehetővé teszi, hogy belekóstoljon az új operációs rendszerbe. Érdemes megjegyezni továbbá, hogy a telepítés a garancia elvesztésével jár, ezt mindenképpen szem előtt kell tartanunk.

A Windows Phone 8.1 várhatóan a következő hónapban jelenik meg, az ígéret szerint minden, jelenleg Windows Phone 8 szoftvert futtató telefonra telepíthető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andrevv #1
    Ha most sem lehet megnézni a hívások időtartamát, amire a legbutább telefonok is képesek, többet nem kell egyetlen ms termék sem. Addig is a WP-s telefonokat ne nevezze senki okos telefonnak mert az nem igaz.