Gyurkity Péter

Elkészült az Amazon-okostelefon prototípusa

Külső források szerint a cég már bemutatta egyes fejlesztőknek a megoldást, amely ősszel jelenhet meg.

Tavaly több alkalommal is felerősödtek egy esetleges Amazon-okostelefon megjelenéséről szóló pletykák, ebből azonban a mai napig semmi nem vált valóra. Most a Wall Street Journal erősíti meg a korábbi híreket, kiegészítve ezeket azzal, hogy májusban ismerhetjük meg a végleges példányt, amely azonban csak szeptemberben jelenhet meg a piacon.

Márciusban egy ettől eltérő forrás révén még arról olvashattunk, hogy az érdekes okostelefon egészen pontosan hat eltérő kamerával jelenne meg, amelyek a megszokott feladatok mellett a mozdulatok érzékeléséért is felelősek lesznek, így valószínűnek tűnik az érintés nélküli vezérlés jelenléte. Az amerikai lap most arról is beszámolt, hogy az előlapon négy különböző kamera kap helyet, a kijelző pedig szemüveg nélkül biztosítaná a 3D-üzemmódot - ez utóbbiról sem most hallunk először, hiszen tavaly már felmerült, hogy a fejlesztés hologram-utóérzetet kelt majd, mert az általa megjelenített tartalom látszólag a képernyő felett lebeg.

Az esetleges Kindle okostelefon hivatalos bemutatójára júniusban, a hónap végén, netán a Google I/O környékén kerül majd sor, a piacon azonban ekkor még nem válik elérhetővé a megoldás. Erre egészen szeptemberig kellene várnunk, bár addig nem ártana, ha valamilyen hivatalos formában is megerősítést nyerne a cég állítólagos terve.

Azt még egyelőre nem tudjuk felmérni, hogy a külső fejlesztők miként reagálnak majd a fent említett új technológiákra és mennyiben tudják kihasználni az azokban rejlő lehetőségeket. Ha valóban ezen jellemzőkkel jelenik meg az okostelefon, az Amazon valóban új lendületet hozhat a szegmensbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!