Gyurkity Péter

Mobilszolgáltatóvá válna a Google

Saját optikai hálózatának kiépítése mellett (virtuális) mobilszolgáltatóvá is válna a Google.

Az Egyesült Államokban már évekkel ezelőtt megkezdődött az úgynevezett Google Fiber projekt, amelynek keretében a cég szakemberei több ottani nagyvárost és azok környékét látják el kedvezményes árú, ám kiemelkedően gyors interneteléréssel. A jelek szerint ezzel nem elégednek meg, és a mobiltelefon-piacra is betörnének, mégpedig szintén egy saját szolgáltatással.

Névtelen, közelebbről meg nem határozott forrásokra hivatkozva írja egy internetes portál, hogy a Google már megkezdte a tárgyalásokat a feltételek kidolgozása érdekében, itt pedig több amerikai mobilszolgáltató is szóba jöhet partnerként. Felmerült például a Sprint neve, az ő hálózatukra csatlakozva a Google virtuális szolgáltatóként árulná saját ajánlatát, talán az olyan kisebb versenytársak példáját követve, amelyek elsősorban WiFi-kapcsolatra építve kínálnak olcsó hívásokat, ennek el nem érhetősége esetén pedig a Sprint 3G- és 4G-elérését használják.

Érdemes megemlíteni, hogy már 2012-ben felmerült a Google mobilszolgáltatóvá válása, a cég belépése a piacra, az akkori első pletykákat azonban nem követte konkrét bejelentés - minden valószínűség szerint azért nem, mert a vállalat vezetése túlságosan körülményesnek találta a lépés megtételét és nem kívánta leküzdeni az ezzel járó bürokratikus akadályrendszert, így decemberben végül elálltak a tervtől.

A Sprint mellett a Verizon és az amerikai T-Mobile neve is felbukkant a hírben, kíváncsian várjuk, hogy a pletyka ezúttal valóra válik-e.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!