Gyurkity Péter

Részletek az Amazon okostelefonjáról

Külső források pontos technikai részletekről és nem kevesebb mint hat kameráról írnak.

A napokban ismét felerősödtek az Amazon saját okostelefonjának esetleges közeli megjelenéséről szóló pletykák, ezúttal pedig végre konkrét technikai részletekről is olvashatunk, igaz, még mindig kizárólag külső forrásokból, hiszen maga a cég továbbra is mélyen hallgat ezekről.

A BGR most arról ír, hogy a korábban elsősorban az Apple termékeivel kapcsolatban megbízhatónak bizonyult egyik elemző saját állítása szerint több részletet is megszerzett az előttünk álló megjelenésről. Eszerint a debütálásra - az első körben természetesen az Egyesült Államokban - 3-6 hónapon belül kerül majd sor, de a beszállítók már a második negyedévben megkezdik a komponensek felhalmozását. A telefon legfontosabb jellemzője a hat kamera jelenléte lesz, amelyek egyrészt a megszokott feladatokat (képkészítés, videórögzítés, videochat) látják majd el, de emellett az egyes mozdulatok értelmezéséért is felelősek lesznek, ennek révén pedig az érintőképernyő tapintása nélkül is lehetőségünk lesz a készülék vezérlésére.

Az egyéb jellemzők listáján egy Qualcomm Snapdragon 801 chip, egy 4,7 hüvelykes kijelző, 300 és 320 ppi közötti pixelsűrűség, műanyag burkolat, a Sony által szállított 13 megapixeles hátoldali főkamera, a Primax által biztosított egyéb kamerák, valamint egy 2000 és 2400 mAh közötti akkumulátor szerepel. Az még nem világos, hogy a kezelőfelület miként fest majd, de nem okozna túlságosan nagy meglepetést, ha a Kindle Fire táblákról már jól ismert szoftvert kapnánk meg itt is, a Google helyett a cég saját szolgáltatásaival.

Ahogy azt említettük, hivatalos információ továbbra sincs a telefonról, így érdemes a fentieket óvatosan kezelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!