Gyurkity Péter

6,44 hüvelykes óriást dob piacra a ZTE

A kínai gyártó egy újabb phablet megoldással készül, amely igencsak méretes kijelzőt kapott.

A Nubia Z5S bemutatkozását követően rögtön megindultak a találgatások a soron következő példányról, amely Nubia X6 néven jelenne meg. A korai pletykákat alátámasztja, hogy a telekommunikációs eszközök engedélyezéséért felelős kínai hatóság néhány fontosabb hardveres részletet és az első felvételeket is közzétette a fejlesztésről.

A többé-kevésbé végleges adatokat alapul véve megállapíthatjuk, hogy a Nubia X6 az előzetes hírekben szereplőnél is nagyobb érintőképernyőre támaszkodik, ennek pontos mérete ugyanis 6,44 hüvelyk. Mi több, a támogatott felbontás sem áll meg 1080p-nél, ez egyből 1440p-re ugrik, vagyis még több részletet, még élesebben vehetünk majd szemügyre a kijelzőn. Érdekes módon azonban néhány további részlet esetében némi visszalépést érzékelhetünk, hiszen a processzor egy 1,7 GHz-en futó négymagos változat, a memória mérete 2 GB, míg a hátoldalon egy 8 megapixeles kamera kapott helyet - ez utóbbit egy 5 megapixeles példány egészíti ki az előlapon.


A készülék pontos fizikai mérete 175,9 x 89 x 7,9 mm, súlya 220 gramm. A felsorolt részletek alapján inkább egy felső-középkategóriás, mintsem egy egyértelműen csúcskategóriás fejlesztésre számíthatunk, bár az sem elképzelhetetlen, hogy a ZTE egyszerre két változatot dob majd piacra, ahogy az a Nubia Z5 esetében is történt. A szoftveres oldalon mindenesetre az Android 4.4 KitKat szerepel majd, amelyet a cég saját, ezúttal kifejezetten lesimított kezelőfelülete hivatott kiegészíteni.

A megjelenés hozzávetőleges dátumáról és a várható árról egyelőre nincs hír.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!