Gyurkity Péter

Idén jöhet az Amazon okostelefonja

A projekt házon belül tovább él, a cég jelenleg hardveres partnerét keresi.

Tavaly számos alkalommal olvashattunk arról, hogy az Amazon a Kindle Fire táblák után egy saját okostelefont is piacra dobna. Ez akkor még nem valósult meg, dacára annak, hogy a HTC neve többször is felmerült potenciális gyártóként. A jelek szerint a projektet nem kukázták, az egy eltérő néven folytatja életét.

A most megjelent információk szerint a cég vezetői tavaly tavasszal, vagyis csaknem egy évvel ezelőtt, több potenciális partnerrel is tárgyalást folytattak egy ilyen készülék piacra dobásáról, ezen tárgyalások során pedig a Project Aria néven hivatkoztak a kezdeményezésre. Ez nem összetévesztendő a Project Ara néven keringő Google-elképzeléssel, amely az eredetileg a Motorola berkein belül elindított, egy teljesen moduláris okostelefon megalkotását célzó program, a kettő egymástól teljesen különálló gondolat.

Érdemes ismét visszautalni a tavalyi pletykákra, akkor ugyanis arról olvashattunk, hogy a HTC gyártaná az Amazon telefonját. Ez logikusnak tűnt, hiszen a tajvani gyártó követte el annak idején a legelső androidos okostelefont is, a T-Mobile G1 után pedig a Sony Ericsson Xperia 1, valamint a Google Nexus One telefonokért is felelősek voltak. Amennyiben hihetünk az akkori és a friss híreknek, a telefonon is a Kindle Fire táblákon alkalmazott szoftver találna otthonra, vagyis a Google szolgáltatások helyett az Amazon saját platformját használhatnánk azon.

A készülék a tervek szerint idén jelenne meg, Európában is mindenképpen bemutatkozna, ám ennél közelebbi dátumot egyelőre még nem neveztek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vol Jin #1
    Nem lenne célszerűbb bérgyártót keresni, mint partnert? Mert ez csak felcímkézés így, nem saját készülék, ha más tervezi meg helyettük.