SG.hu

Pénzküldés telefonról telefonra az Erste Banknál

Az Erste Bank elindította mobilfizetési alkalmazását, amit a magyar Cellum Csoport fejlesztett ki. Az Erste MobilePay egyik legnagyobb újdonsága, hogy képessé teszi a felhasználót, hogy mobiltelefonjáról egy másik mobiltelefonra küldjön pénzt biztonságosan, néhány kattintással. Mindehhez még az sem feltétel, hogy a pénzküldemény címzettje rendelkezzen a mobil-applikációval.

Az Erste Bank még 2013-ban írt ki tendert tesztelt, bizonyítottan jól működő és biztonságos ún. távoli mobilfizetési technológia szállítására. A kiadott közlemény szerint a pályázatot a magyar Cellum Csoport nyerte, megelőzve más európai, amerikai és indiai mobilmegoldásokat fejlesztő gigászokat. A mobilfizetés egy fiatal iparág, ahol a Cellum a 14 éves történetével kiemelkedően tapasztalt játékosnak számít. Az Erste Bank Magyarországon most bevezetett mobilfizetési megoldását további "Erste-országok" követhetik.


Az Erste MobilePay március 3. óta érhető el az Erste Bank azon ügyfelei számára, akik iOS- vagy Android-alapú okostelefonnal rendelkeznek. Az alkalmazás segítségével befizethetjük számláinkat, feltölthetjük telefonegyenlegünket, valamint telefonunk GPS-funkciója segítségével parkolhatunk, és autópálya-matricát is vásárolhatunk. Ezen felül Magyarországon elsőként az Erste MobilePay kínál biztonságos pénzküldési lehetőséget telefonról telefonra. "Egy pénzintézetnek a legmagasabb szintű biztonság kell, nekünk pedig ezen a területen vannak a legjobb referenciáink." - mondta el Inotay Balázs, a Cellum stratégiai igazgatója. "A banki szintű biztonságot a Cellum által kifejlesztett un. "eltört titok" technológia garantálja, ami már évek óta hibamentesen működik. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen tekintélyes pénzintézet, mint az Erste, minket választott partnerül."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!