SG.hu

Tesztelés alatt a mobilszámra való pénzátutalás

Egy új mobilalkalmazás segítségével az AXA Bank okostelefonnal rendelkező ügyfelei - Magyarországon elsőként - bárkinek utalhatnak pénzt, akiknek ismerik a mobilszámát. Az Android, iOS/iPhone és Windows Phone rendszerű okostelefonokra letölthető alkalmazással az ügyfelek ezenkívül bárhol, bármikor módosíthatják a bankkártyájukhoz tartozó költési limiteket és nyomon követhetik a bankszámlájuk egyenlegének alakulását is.

Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. tavaly decemberben közzétett adatai szerint a hazai internethasználók közel fele rendelkezik okostelefonnal. Az okostelefon-tulajdonosok 66 százaléka minimum 10 alkalmazást telepített készülékére, azonban közel felük még csak kevesebb mint 5 alkalmazást használ rendszeresen. A kutatási eredményekből az is kiderül, hogy keresleti oldalról folyamatosan nőnek az igények az újabb és újabb alkalmazások iránt.

A mobilapplikációkat használók egyre növekvő tábora számára jelent jó hírt, hogy mostantól egy innovatív kényelmi funkcióval bővül a banki alkalmazások köre. Az új alkalmazás éles tesztjéhez jelenleg próbahasználókat toboroz a bank, amelyre a http://www.axabank.hu/mobil oldalon lehet regisztrálni. Elsőként ők használhatják majd az applikációt, míg a mindenki számára nyílt piaci bevezetés áprilisban várható. A kiadott sajtóközlemény szerint az új applikáció legérdekesebb eleme minden bizonnyal a mobiltelefonszámra történő pénzátutalás.

A folyamat azzal indul, hogy az AXA Bank ügyfele okostelefonján átutalást kezdeményez egy általa ismert mobilszámra. Ezt követően a bank SMS-t küld az átutalás kedvezményezettjének arról, hogy pénzt szeretnének küldeni számára. Ezután a kedvezményezett felkeres egy weboldalt, ahol beazonosítja magát és megadja azt a bankszámlaszámot, ahová az átutalt összeget kéri (a regisztrációt csak egyszer kell elvégezni, a következő utalás már automatikus). Ekkor a bank elindítja az utalást, aminek megtörténtét az utalás kezdeményezője a mobilalkalmazással tudja ellenőrizni.

A mobilalkalmazás az Android, iOS vagy Windows Phone piactereinek bármelyikéről ingyenesen letölthető lesz, és használatáért a bank nem számít fel külön díjat, az átutalás díja pedig ugyanannyi, mintha az ügyfél az internet-bankon keresztül indítaná azt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!