SG.hu

Bárki számára elérhető az OTPay mobilfizetés

Ezentúl bárki számára elérhető a legújabb mobilfizetési szolgáltatás, amellyel az interneten és a boltokban is lehet okostelefonnal fizetni.

Az OTP Bank, a Cellum és a MasterCard közös februári bejelentését követően immár a nagyközönség számára is elérhetővé vált az OTP Bank vadonatúj szolgáltatása. Az OTPay egy okostelefonon futó integrált mobilfizetési alkalmazás, amellyel az internetes kereskedők mellett az országban elsőként a boltokban is lehet fizetni, és bármelyik bank ügyfele használhatja. A megoldást a magyar Cellum Csoport fejlesztette ki, a MasterCard mobilfizetésekre vonatkozó szabályrendszerét figyelembe véve.

A cég közleménye szerint a megoldással lényegében bárhol fizethetünk mobillal, legalábbis technikailag mindez lehetséges mostantól: az OTPay alkalmazást bárki ingyenesen letöltheti és regisztrálhatja bankkártyáját függetlenül attól, hogy melyik banknál rendelkezik számlával, a kereskedők pedig ingyen vezethetik be boltjaikban a mobilfizetést. Azon boltokban, éttermekben vagy online kereskedőknél, ahol kint van az OTPay logó, a mobiltelefont ugyanúgy lehet használni a fizetéshez, mint a hagyományos bankkártyákat. A boltok esetében csupán egy előre kihelyezett QR-kódot kell lefényképezni, míg internetes vásárlásnál elég a telefonszámunkat begépelni, így nincs szükség a plasztik kártya fizikai jelenlétére.

Az OTPay felhőalapú fizetési technológiát (cloud payment) használva végez biztonságos tranzakciókat, amelyek során a felhasználónak nem kell kiadnia a bankkártya adatait a kereskedőknek. A Cellum egyedülálló, szabadalmaztatott kártyatárolási technológiája az elérhető legmagasabb, banki szintű biztonságot nyújtja. Az ún. "eltört titok" technológia lényege, hogy a titkosított bankkártyaadatok egyik fele a felhasználó mobilkészülékén, a másik fele pedig a Cellum biztonságos szerverközpontjában található.

Inotay Balázs, a Cellum stratégiai igazgatója elmondta: "Az elmúlt időkben egyre több olyan esetről hallunk, amikor kiberbűnözők feltörik a kereskedők hagyományos bankkártya-tárolási rendszerét és ellopják az abban tárolt kártyaadatokat, kártyatulajdonosok százezreit megkárosítva ezzel. Ezek az esetek megmutatják, hogy hol tudja a mobilfizetés többletbiztonsága a legnagyobb hasznot nyújtani az ügyfelek számára." A szakember rámutatott, hogy az OTPay használatával a fizetési adatok titkosított formában, a kereskedőt elkerülve jutnak el a bank rendszerébe, így sokkal nagyobb biztonságot nyújt a felhasználó számára, a kereskedő válláról pedig egy hatalmas terhet vesz le.

"Az OTPay Magyarország eddigi legnyitottabb mobilfizetési rendszere. Az alkalmazást nem csak az OTP Bank ügyfelei használhatják, hanem bárki, aki rendelkezik a legnagyobb kártyatársaságok plasztikjával. Az alkalmazással a bolti és az internetes fizetés mellett az OTP Bank ügyfelei pénzt is küldhetnek és egyenleget is lekérdezhetnek. Emellett mobiltelefon kártyaegyenleg feltöltésére, adományküldésre is lehet használni" - mondta el Forrai Péter, az OTP Bank Elektronikus Banki Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. A tervekkel kapcsolatban elárulta: "A szolgáltatás a jövőben további funkciókkal fog bővülni: a kártyabirtokosok több mint 30.000 MasterPass elfogadóhelyen fizethetnek majd világszerte, illetve használhatják csekkbefizetésre, valamint az alkalmazáson belüli árurendelésre."

Az OTP Bank nem vár el számlanyitást a csatlakozó kereskedőktől, bármely hazai banknál vezetett, már meglévő számla használható. Nincsen semmilyen havi vagy fix díja a szolgáltatásnak, nincs szükség POS terminálra, és nincsen egyszeri belépési vagy szerződési díj sem. Már az induláskor több mint 90 elfogadóhelyen lehet fizetni az OTPay-jel, és az elfogadók köre folyamatosan bővül. A sajtóanyag szerint az OTPay az első digitális pénztárca lesz Európában, amely a MasterCard globális fizetési platformja, a MasterPass™ rendszerét integrálja. A MasterPass™ nyílt fejlesztői környezete (API) lehetővé teszi, hogy a partnerek összekapcsolják saját elektronikus tárcáikat a MasterPass elfogadói hálózattal, kihasználva a MasterCard fizetések, a visszaélés-figyelő és az azonosítási szolgáltatások minden előnyét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • donceleger8 #1
    Bárki? Akinek MasterCard-ja van. Ez azért kevés a bárki fogalmára.....