Berta Sándor

Távozik a Microsofttól a Skype vezetője

Komoly változások következtek be a tengerentúli cég menedzsmentjében. A bejelentések csak részben okoztak meglepetést.

Távozik a Microsofttól Tony Bates, a korábban felvásárolt Skype vezetője és Tami Reller, aki a Windows-üzletágért felelt. Bates eltávolítása nem nevezhető meglepőnek, különösen azután, hogy Satya Nadella lett az új vezérigazgató. Bates tavaly augusztusban még Steve Ballmer vezérigazgató lehetséges utódjai között szerepelt és eddig ő felelt a társaság üzleti fejlesztéséért.

Tami Rellert 2012 novemberében nevezték ki a Windows-üzletág vezetőjévé, azután, hogy Steven Sinofsky-t elbocsátották, majd a szoftverek területén a marketingvezetői pozíciót is betöltötte. A menedzser 2001-ben érkezett a Microsofthoz és 2007-ben került a Windows-részleghez, ahol pénzügyi és marketingvezető lett.

A hírekről a Re/code számolt be több bennfentesre hivatkozva. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két szakember hol folytatja a munkát. Bates feladatait átmenetileg Eric Rudder veheti át, aki eddig a fejlett stratégiákért felelős alelnök volt, míg Chris Capossela marketinges veheti át Reller és részben Mark Penn hirdetésekért és stratégiákért felelős alelnöke munkáját. Penn stratégiai feladatokat kaphat a termékfejlesztések és a befektetések területén.

Néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy Julie Larson-Green, a vállalat alelnöke új pozícióba kerül, s mindez elővetíti Stephen Elop visszatérését a Microsofthoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DontKillMe #1
    A Skype egy nagy rakás fos lett, amióta az MS megvette. Nekem se tableten, se PC-n nem működik megfelelően. Persze, az MSN, ami úgy-ahogy működött, azt beszüntette. Most egyiket sem lehet használni. Tök jó.