Berta Sándor

Eladja épületeit a pénz­szűkében lévő Sony

A japán óriáscég rövid idő alatt akar komoly összegekhez jutni, ezért úgy döntött, hogy több jelentős ingatlantól is megválik.

A The Wall Street Journal információi szerint a Sony tavaly értékesítette az egyesült államokbeli központját és a tokiói kutatási centrumát. A közeljövőben pedig sor kerülhet a társaság egykori tokiói székházának eladására is. Ez utóbbi kapcsán a Sony már alá is írt egy megállapodást, amelyben 146,5 millió dolláros ár szerepel.

A szóban forgó épület 1990 és 2007 között volt a vállalat központja, jelenleg az egészségügyi és néhány kisebb egyéb részleg otthonául szolgál. Megoldásként felmerült, hogy a tranzakció után a Sony visszabérli az ingatlant vagy olcsóbb irodákba költözteti a részlegeket. A legmeglepőbb az alacsony eladási ár, hiszen az egyesült államokbeli (New York-i) központért 1,1 milliárd dollárt, a Sony City Osaki kutatási centrumért pedig 1,2 milliárd dollárt kapott a társaság.

Kazuo Hirai vezérigazgató számára az ingatlanok értékesítése komoly lehetőséget jelent arra, hogy növelhesse az óriáscég készpénz-tartalékát. A társaság nemrég kénytelen volt korrigálni az éves prognózisát : 30 milliárd jen nyereség helyett 110 milliárd jenes veszteségre számít az idén. Emellett bejelentette azt is, hogy a veszteséges PC-üzletágát eladta a Japan Industrial Partners (JIP) befektetési alapnak, s a jövőben az okostelefonokra és a táblagépekre akar erősebben összpontosítani. A szintén veszteséges TV-üzletágat átszervezik és 5000 embert rúgnak ki. Ugyanakkor a vállalat január végén jelezte, hogy beszáll a génkutatásba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #1
    Nofene! Ott ezexerint még van ára az ingatlannak?