HENT hírlevél

Hamisított és hibás termékek terjesztésével vádolják az Amazont

Az Amazont már számos kritika érte korábban is, állítólag alkalmaztak már neonácikat, és terjesztettek pedofíliát népszerűsítő könyveket is, most pedig az a hír járja, hogy a cég nem védi meg eléggé a vásárlóit a hamisított vagy hibás áruktól.

A Daily Dot nevű weboldalon olvasható, hogy számos harmadik fél által eladott, de negatív értékeléseket kapó termék még hónapokig, vagy akár évekig is megtalálható az Amazon kínálatában. Az ilyen esetek azért problémásak, mivel ezek a termékek adják az Amazon forgalmának 40%-át. Talán a leghírhedtebb, Amazon kínálatában megtalálható hamisítvány egy iPod töltő: a termék adatlapja szerint nincs köze az eredeti gyártó Apple-höz, az oldal tetején mégis Apple-termékként hirdetik. Használóik szerint ezek a töltők veszélyesek tudnak lenni, mert gyakran túlmelegednek, elolvadnak - vagy meg sem érkeznek hozzájuk. Egy 23 éves kínai nő, Ma Ailun éppen egy ilyen hamistöltő hibája miatt vesztette életét.


A termékből egyébként a kérdést vizsgáló Daily Dot szintén vásárolt egyet és saját tapasztalatai alapján is megerősíthette, hogy a töltő valóban olvadni kezd használat közben. Az Amazonon már számos cég nem is árulja termékeit, köztük a Johnson&Johnson, mivel szerintük sem tesz eleget az Amazon azért, hogy termékeik szennyezett hamisítványai ne kerüljenek eladásra. A NaturalNews.com azzal vádolja az oldalt, hogy hamisított táplálék-kiegészítőket árul, a CBS jelentése szerint pedig az Amazon 20,000, InStyle márkájú hamisított hajvasalót értékesített.

A Daily Dot kiemelte, hogy az oldal működését nagyban befolyásolják a negatív értékeléseket adó felhasználók. Az Amazon egyelőre nem reagált a vádakra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!