Berta Sándor

Jövő héten bemutat­hat­ják a Microsoft új vezérigazgatóját

Eldőlt, hogy a legutóbb megnevezett jelölt sem lesz a redmondi konszern első embere. Döntés legkorábban a jövő héten várható.

Hans Vestberg, az Ericsson AB vezérigazgatója arról tájékoztatta a svéd óriáscég felügyelőtanácsát, hogy nincs szándékában lemondani és így a Microsoft vezérigazgatói pozícióját sem fogja elfogadni - számolt be a Bloomberg. A 48 éves menedzser a korábban kiszivárgott hír alapján komoly esélyes volt a posztra, hiszen elismert üzletembernek számít. Vestberg előtt Alan Mulally, a Ford Motor Company elnök-vezérigazgatója is világossá tette, hogy a jövőben biztosan nem lesz a szoftvercég vezetője.

Mindez azt jelenti, hogy három jelölt maradt a vezérigazgatói pozícióra: Stephen Elop, a Nokia korábbi vezérigazgatója; Tony Bates, a Skype egykori vezérigazgatója és Satya Nadella, a Microsoft cloud- és vállalati részlegének vezetője. Emellett természetesen lehet, hogy a tengerentúli társaság más, külső jelöltet talált.

Kara Swisher, a Re/Code alapítója arról írt, hogy a társaság már a jövő héten bemutathatja új vezérigazgatóját. A riporter a cég munkatársait és elemzőket kérdezett meg. A többségük egyértelműen azt valószínűsítette, hogy Satya Nadella a legesélyesebb jelölt a posztra. Az egyik fő indok az, hogy csak egy belső ember tud jól vezetni egy olyan hatalmas vállalatot, mint a Microsoft. Nadella rendelkezik a szükséges technikai tapasztalattal és a három megmaradt jelöltből a legkevésbé vitatott személyiségnek számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DrFantastikus #1
    erre a retkes allasra mar senki sem alkalmas ? ? ?