Berta Sándor

Mulally nem lesz a Microsoft vezérigazgatója

A Ford első embere visszautasította a felkérést, ráadásul Bill Gates is számos tárgyalást folytat, így ez is nehezíti a hatékony keresést.

Alan Mulally, a Ford Motor Company elnök-vezérigazgatója világossá tette, hogy a jövőben biztosan nem lesz a redmondi szoftveróriás vezetője. "Szívesen véget vetnék a Microsofttal kapcsolatos spekulációknak, mert nincs más tervem, mint a Fordot szolgálni" - nyilatkozta a 68 éves menedzser. Az nem derült ki, hogy voltak-e a két fél között egyeztetések, viszont az üzletember azt közölte, hogy a folyamatos spekulációk elvonták a figyelmét az autógyártónál végzett munkájáról. A Microsoft nem fűzött megjegyzést a bejelentéshez, csupán annyit árult el, hogy a lehetséges jelöltek iránti tiszteletből egyetlen elhangzott nevet sem szeretnének kommentálni.

A Re/Code arról számolt be, hogy február előtt nem várható döntés a kérdésben. Ez nem is elsősorban a jelöltek nemleges válaszaira vagy hiányára vezethető vissza, hanem egy sokkal prózaibb okra: Bill Gates, a Microsoft társalapítója és az illetékes bizottság tagja ugyanis gyakorlatilag egész januárban elfoglalt. Az üzletember több tárgyalást folytat a feleségével közösen létrehozott és vezetett alapítvány ügyeivel kapcsolatban, majd a Davosi Világgazdasági Fórumon vesz részt. Ez az útja szintén összefügg az alapítványával, hiszen a svájci városban igyekszik lehetséges adományozókat felkutatni a különböző karitatív projektek támogatására. Ugyan nem egyedül Bill Gates dönt az új vezérigazgatóról, de őt lehetetlen kihagyni a folyamatból, nélküle gyakorlatilag semmilyen érdemi döntés nem születhet.

Van még egy ok: január 23-án hozzák nyilvánosságra a második üzleti negyedévvel kapcsolatos belső jelentést, ami elvonta a leendő vezérigazgató felkutatásáról a vezető menedzserek figyelmét. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban a Las Vegasban megrendezett Consumer Electronics Show is egy olyan tényező, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. John W. Thomspon, az illetékes bizottság tagja december közepén azt írta a blogbejegyzésében, hogy az új menedzsert 2014 elején választják majd ki. Miután a keresés a vártnál sokkal tovább tartott, így nem lehetett tartani az eredetileg 2013 végi határidőt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • coolbboy83 #1
    Kellene nekik egy fél Steve Jobs, aki ordít - kirúg..... stb... és életre kelti, felrázza őket!