Berta Sándor

A Verizoné az Intel médiarészlege

Eldőlt a hónapok óta húzódó kérdés: a Verizon Communications lett az Intel Media új tulajdonosa. A vételár egyelőre nem ismert.

Az Intel eredetileg az OnCue nevű beltéri egység és tévéplatform segítségével akart az egyesült államokbeli kábeltelevíziós szolgáltatók kihívójává válni. Az ambíciózus elképzelésből azonban gyakorlatilag semmi sem valósult meg, így a társaság már tavaly novemberben jelezte: felhagy az okostévé-terveivel és a Verizon felvásárolhatja a projektek mögött álló részleget. Az óriáscég több mint 500 millió dollárt kért a szolgáltatás tulajdonjogáért. Most végül pont került a hosszú ideje húzódó ügy végére: hivatalossá vált, hogy a Verizon megvásárolja a részleget.

A The Wall Street Journal cikke szerint a távközlési társasághoz kerül az Intel tévéplatformjának teljes szellemi tulajdona és a részleg 350 munkatársa. A vételárat ugyanakkor a két fél nem hozta nyilvánosságra. Az átadás-átvétel már az első negyedévben lezárulhat, feltéve, ha az illetékes felügyeletek is jóváhagyják az üzletet. Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója elmondta, hogy még erősebben számítástechnikai termékportfóliójuk erősítésére akarnak összpontosítani, vagyis ismét előtérbe kerülnek a processzorok és a dolgok internetjéhez kapcsolódó különböző chipek.

A Verizon a tranzakciónak köszönhetően tovább erősítheti az IPTV-s szolgáltatásait és pozícióját. A telekommunikációs óriáscég tavaly decemberben vásárolta fel az Edgecast Networks nevű webes vállalkozást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!