Berta Sándor

A hordozható elektronikára koncentrál az Intel

A chipgyártó átaludta az okostelefon-korszak kezdetét, ezt a hibát nem akarja újra elkövetni, ezért az innovációkra és a hordozható elektronikára fókuszál. Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója elmondta, hogy jelenleg az emberek az Intelre PC-vállalatként tekintenek. Ezen a területen az elmúlt körülbelül 20 évben nagyon jó munkát végeztek, de a piac tovább haladt, s a konszern is ezt teszi. Az új korszak kezdetét a Consumer Electronics Show jelentheti. A kiállítás keretében az óriáscég számos prototípust fog bemutatni, de nem a nagy bejelentések kerülnek majd előtérbe. A kiállított működő eszközök ugyanakkor csak hónapok vagy akár egy év múlva lesznek piacképesek. Ennek ellenére a vállalat számára rendkívül fontos, hogy bemutassa a fejlesztéseit és az elképzeléseit.

A jövőben az Intel a hordozható elektronikára akar összpontosítani és ez nem csupán az okosórákat jelenti, Krzanich sokkal inkább a nagyon innovatív termékek felbukkanását vetítette előre. Ezen a területen nagy szerep hárulhat az új Quark-chipekre, amelyek a kis méretüknek köszönhetően lehetővé tesznek számos új alkalmazási területen való megjelenést. Az Intel álláspontja alapján a Quark gyakorlatilag mindent "okossá" tehet. A gyártónál előtérbe kerülhetnek a táblagépek is, amiknél szintén olyan új funkciók jelenhetnek meg, amelyek megjelenését eddig senki nem tartotta volna lehetségesnek. Az egyik funkció a képszerkesztéshez kötődik, de a menedzser erről nem akart részleteket elárulni.

Az okostelefonok jelenleg és a jövőben is a kihívások piacát jelentik majd az Intel számára. Ennek oka a piac telítettsége, illetve az Apple és a Samsung 80 százalékos piaci részesedése. Krzanich szerint az a társaság, amely nem tudja a két cég közül az egyiket megnyerni a partnerének, az nem tud előrelépni ezen a piacon. Az már tavaly novemberben kiderült, hogy a PC-n túli világ felé terjeszkedik az Intel. Még több termékben lesznek Intel processzorok, mivel a vállalat a visszaeső PC-piac miatt egyre nagyobb kínálattal fordul a hordozható eszközök felé, azonban csak a jövő év második felében jelenik meg a területen igazán versenyképes chipjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!