Berta Sándor

Új informatikai vezetője lesz a Microsoftnak

Ugyan Steve Ballmer vezérigazgató utódját még nem sikerült megtalálni, de Tony Scott informatikai vezető helyét január elsejétől Jim DuBois veszi majd át.

A Microsoft informatikai vezetői pozíciója hivatalosan hónapok óta betöltetlen volt, Tony Scott, az előző menedzser még június elején távozott, döntését azzal indokolta, hogy szeretne a saját projektjeivel foglalkozni. Ehelyett a VMWare informatikai vezetője lett. A redmondi óriáscég most bejelentette, hogy az új informatikai vezető 2014. január elsejétől Jim DuBois lesz, akinek a kinevezése nem meglepő lépés, lévén az elmúlt hónapokban ő látta el Scott feladatait. A döntés viszont azért érdekes, mert nem lehet tudni, hogy a Microsoft miért várt a kinevezésével 6 hónapot. A menedzser már kereken két évtizede dolgozik a tengerentúli cégnél és Kevin Turner szerint biztosíthatja, hogy a társaság a jövőben is világszínvonalú IT-infrastruktúrával és innovációval rendelkezhessen.

A leendő vezérigazgató megtalálása viszont közel sem ennyire egyszerű. Néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy csak 2014 elején nevezhetik ki Steve Ballmer utódját. John W. Thompson, az illetékes testület tagja blogbejegyzésében azt írta, hogy az eddigi fejleményekkel nagyon elégedett, külső és belső szakembereket egyaránt kiválasztottak. Augusztus vége óta több mint 100 lehetséges jelöltet kutattak fel és vizsgáltak meg, közülük több tucat személlyel beszéltek is és végül 20 menedzser maradt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!