Berta Sándor

Chrome operációs rendszerű all-in-one számítógép

A dél-koreai gyártó bejelentette Chrome OS operációs rendszerre épülő első All-In-One számítógépét. A hivatalos bemutatóra jövő januárban kerül sor.

Az LG Chromebase nevű készülék külsőre meglehetősen hasonlít az Apple iMac termékeire. Az eszköz 21,5 hüvelykes IPS-kijelzőt kapott, amelynek felbontása 1920 x 1080 képpont. A fő egység egy Intel Celeron processzor, amit 16 gigabájtos SSD-meghajtó és 2 gigabájt memória egészít ki. Az előoldali 1,3 megapixeles webkamera felbontása 720p, vannak beépített hangszórók, HDMI-kimenet, LAN- és USB 2.0-port, valamint három USB 3.0-port. A csomagban megtalálható egy-egy egér és billentyűzet, valamint egy kábelkötegelő.

Az új modellhez több tízezer alkalmazás érhető el a Chrome Web Store kínálatából, ezek közül számos egyaránt működik online, illetve offline üzemmódban is. A Chromebase teljes értékű konfiguráció, ami lehetővé teszi e-mailek és dokumentumok írását, hírek és elektronikus könyvek olvasását, videók és fotók szerkesztését, valamint játékok futtatását. Emellett természetesen elérhetők a Google szolgáltatásai (Gmail, Drive, kereső, térkép, YouTube, Play, Google Plus Hangouts) is. A Chrome OS automatikusan frissül.


Hyoung-sei Park, az LG Electronics IT-üzleti részlegének vezetője szerint a Chromebase tökéletes ötvözete az egyszerűségnek, az erőnek és a nagyszerű dizájnnak. A reklámszöveg szerint az asztali számítógépek jövőjét jeleníti meg, ilyen eszközök lehetnek majd nem csak a lakásokban, de az iskolákban, a szállodákban, az ügyfélszolgálatokon és más helyeken is. A vállalat nem közölt pontos teljesítményadatokat, miként az értékesítés kezdet, illetve a bevezető ár sem ismert. A hiányzó információk várhatóan a 2014. januári Consumer Electronics Show (CES) kiállításon derülnek majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #2
    Nem hinném, hogy túl drága lesz, tekintve a konfigurációt. Olyan 70-80 ezer forint talán...
  • MsUser #1
    Ár vagy estleges megjelenés?
    Sok info semmiért.
    Ez csak előzetes felmérés a gyártó részéről hogy érdemes-e dömpingelni
    az elképzelésüket.