SG.hu

Mobil fizetési funkció egy okostelefon memóriájában

A MasterCard és egy ausztrál bank együttműködésének köszönhetően egyszerűbben érhető el a mobilfizetés a Samsung készülékeken.

A MasterCard segítségével a Commonwealth Bank of Australia ügyfelei feltölthetik, és el is tárolhatják a fizetési információkat egyes, új fejlesztésű, NFC-képes Samsung modelleken, így gyorsan és biztonságosan használhatják telefonjukat mobilfizetésre. A világon eddig első ilyen együttműködés eredményeként a MasterCard PayPass technológia a Samsung Galaxy S4 készülékek belső memóriájában lesz elérhető, amelyet a bank ügyfelei a Commbank alkalmazással használhatnak bolti fizetésre. A MasterCard és a Samsung további piacokon is tervezi a program bővítését - szoros együttműködésben a mobilszolgáltatókkal és pénzintézetekkel, - így 2014 elején Törökországban, Oroszországban és Ukrajnában is elérhetővé téve a szolgáltatást.


A MasterCard által jóváhagyott, NFC fizetésre is alkalmas mobiltelefonok száma jelentős: a Samsung Galaxy S4 és a Galaxy Note 3 része annak a 140 készüléknek, amelyeket a 2012 májusában indított programban a kártyatársaság hitelesített. “Az együttműködésnek köszönhetően a kártyabirtokosok egyszerűen ‘élesíthetik’ a mobilfizetést Samsung készülékeiken" - mondta Mung Ki Woo, a MasterCard mobilfizetésért felelős globális vezetője. "A MasterCard feladatának érzi, hogy megteremtse a mobilfizetés fejlődésének feltételeit, és segítse a fogyasztókat abban, hogy a szükségleteiknek leginkább megfelelő módon vásároljanak minden eszközön. Úttörő szerepet játszunk a mobilfizetés elterjesztésében, új termékek kifejlesztésében és bevezetésében, ezért választjuk a legjobb partnereket, így a világ egyik vezető mobilkészülék gyártóját, a Samsungot."

A felhasználók ma már egyre több helyen használhatják mobiltelefonjukat fizetésre, hiszen 2013 harmadik negyedévének végére egy év alatt 182%-kal nőtt a PayPass kártyát elfogadó üzletek száma, így jelenleg 1,6 millió kereskedőnél lehet fizetni világszerte egy érintéssel vagy akár NFC képes mobiltelefonnal. A MasterCard részvételével működő Mobiltárca Szövetség 2013 júliusa óta teszteli az NFC-s mobilfizetést Magyarországon. A tesztben résztvevő közel 2000 önkéntes jelenleg több mint 20 ezer hazai PayPass terminálon fizethet az NFC-s telefonokkal. Az eddigi tapasztalatok szerint a tesztben résztvevők többsége legalább heti rendszerességgel használja a telefonját bolti fizetésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!