Gyurkity Péter

Izmos okostelefon Kínából, piacon a Jolla

A Gionee szokásától eltérően több kontinensen is bemutatja új okostelefonját, amely kellemes hardverrel érkezik, míg a Jolla sikeresen elrajtolt hazai piacán.

A bevezetően említett kínai gyártó eddig leginkább saját régiójában volt ismert a felhasználók között, ám most egy globális példánnyal lépnének ki a nemzetközi színtérre. Az Elife E7 a napjainkban megszokott csúcskategóriás jellemzőket vonultatja fel, emellett azonban néhány érdekességet is tartogat az érdeklődőknek. Az E7 egy 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott, amely 1080p felbontást támogat. Ehhez a Qualcomm új, 2,5 GHz -es órajelén futó Snapdragon 800 chipjét (MSM8974AC) kapjuk meg, ez nyilván megfelelő sebességet biztosít majd számunkra. A hátoldalon egy 16 megapixeles kamera dolgozik Largan M8-as lencsével és 1/23 hüvelykes OnmiVision szenzorral, amely állításuk szerint még a jelenleg készülőben lévő Samsung Galaxy S 5 hasonló megoldását is lepipálja. Az előlapon ehhez egy 8 megapixeles kamera társul, az iPhone 5 által is használt szenzorra támaszkodva.


A készülék a jobb hangminőség érdekében három mikrofont használ, a kijelzőn pedig egy Gorilla Glass 3 réteg kapott helyet. A teljes listán emellett NFC, barométer, WiFi Display, a készenléti üzemmódban a hangvezérlésért és érintésekért felelős Sensor Hub (egy koprocesszor), valamint egy 2500 mAh-s akkumulátor szerepel, a microSD viszont hiányzik innen. A vastagság 9,5 mm és 6,2 mm között változik, míg a szoftveres oldalon az Android 4.2 végzi munkáját. A dual-mode LTE példány 3 GB RAM és 32 GB-os belső tároló kíséretében az első negyedévben jelenik meg, többek között az EMEA-régióban, 570 dollárnak megfelelő áron.

A Jolla eközben - ahogy azt jeleztük - valóban piacra dobta a Sailfish operációs rendszerre épülő első telefonját, amely Finnországban jelent meg. A kontinens több más országában várhatóan hamarosan szintén felbukkan majd a fejlesztés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!