Berta Sándor

500 millió dollárt kérne online tévéprojektjéért az Intel

A társaság minél előbb, akár már az idén megszabadulna OnCue nevű televíziós szolgáltatásától, amelyért komoly összegre tartana igényt. A legdrágább részt, a tartalmat a vevőnek kell biztosítania.

Több mint 500 millió dollár - ennyi pénzt akar kapni az OnCue tulajdonjogáért az Intel. A lehetséges vásárló, a Verizon Communications már tárgyalásokat is kezdett a televízióadókkal és a kábeltelevíziós társaságokkal egy stream-szolgáltatás elindításáról -számolt be erről bennfentesekre hivatkozva a Bloomberg gazdasági hírportál A tudósítás szerint az Intel korábban megbeszéléseket folytatott a Samsung és a - magyar UPC-t is birtokló - Liberty Global amerikai kábeltelevíziós cégekkel, de nem sikerült megállapodást kötnie. Laura Anderson, az Intel és Bob Varettoni, a Verizon szóvivője egyaránt nem akarta kommentálni a nyilvánosságra hozott információt.


Az Intel két és fél évvel ezelőtt indította el az Amerikai Egyesült Államokban az ambíciózus projektjét. A szolgáltatás keretében televízióműsorokat és filmeket akart továbbítani a táblagépekre és az okostelefonokra, azonban nem sikerült vonzó tartalomszolgáltatókkal megállapodni, ezért a projekt megbukott. Az OnCue képes nagysebességű internetkapcsolaton át fizetős sugárzást biztosítani, azaz konkurenciát támasztott volna a hagyományos kábelszolgáltatók számára. A rendszer tartalmazza a szervereket, set-top boxokat és a streameléshez szükséges alkalmazásokat is. Másfél héttel ezelőtt kiszivárgott, hogy a processzorgyártó értékesítené internetes televíziós szolgáltatását, ám akkor még a Liberty Global volt a fő tárgyalópartnere. Érdekesség, hogy a Verizon jelenleg is működtet egy fizetős televíziós szolgáltatást, a FiOS-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!