Berta Sándor

A Fordtól jöhet a Microsoft átmeneti vezérigazgatója

Az All Things Digital információi alapján a tengerentúli cég vezetői posztjáért zajló versenyben Alan Mulally, a Ford Motor Company jelenlegi első embere lehet a befutó.

A Microsofton belül a legnagyobb esélyt eddig is Mulally végső sikerének adták. Nos, az oldal szerint valóban a Ford Motor Company elnök-vezérigazgatóját nevezhetik ki, viszont a menedzser csak átmenetileg tölti majd be ezt a pozíciót. Magas rangú munkatársak ugyanis arról számoltak be, hogy Mulally feladata lesz, hogy az átfogó tapasztalataival és az "inspiráló kisugárzásával" a társaságot újra a helyes irányba terelje és néhány belső jelöltet felkészítsen a vezetői kinevezésére.

Az informátorok azt is tudni vélik, hogy Mulally utódja alighanem Satya Nadella, a Microsoft Cloud- és Enterprise-részlegének első embere lesz. További jelöltek Kevin Turner, valamint Tony Bates és Stephen Elop, ők azonban még nem állnak készen arra, hogy teljesen egyedül átvállalják az óriáscég irányításával járó felelősséget. Mulally viszont képes arra, hogy egyedül irányítsa a Microsoftot, de nem nevezhető olyan technikai látnoknak, aki önmagában megérti az informatika összetettségét és a digitális gazdaság átfogó változásait. Azért lehet hasznos az amerikai vállalatnak, mert az így eltávolodhat a Steve Ballmer és Bill Gates által meghatározott korszaktól.

A Bloomberg ugyanakkor arról írt, hogy a Microsoft felügyelőtanácsa már a múlt hét óta próbálja ötről háromra csökkenteni a lehetséges jelöltek számát. Bill Gates, a testület elnöke azt nyilatkozta, hogy több jelölttel is beszélt, Ballmer és ő meg akarnak bizonyosodni arról, hogy a következő vezérigazgató a cég számára a megfelelő személy lesz a megfelelő pillanatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!