Berta Sándor

Segítené a WLAN-hotspotokhoz való kapcsolódást a Facebook

A közösségi portál azt szeretné, hogy a regisztrált tagjai a jövőben könnyebben tudjanak csatlakozni a környezetükben elérhető vezeték nélküli hálózatokhoz. A cél az, hogy ebből minden felhasználó és hálózatüzemeltető profitáljon.

"Amennyiben valaki már megpróbált csatlakozni egy repülőtéren vagy kávézóban egy WLAN-hotspothoz, akkor pontosan tudja, hogy ez nem túlzottan felhasználóbarát módon van biztosítva" - jelentette ki Erick Tseng, a Facebook különleges projektek csoportjának vezetője. Ezért a platform a jövőben szeretné lehetővé tenni, hogy az embereknek ne kelljen többet jelszavakat elkérniük, majd ezeket megadniuk a különböző belépési honlapokon, hanem ehelyett a Facebook-azonosítójukkal léphessenek be a vezeték nélküli rendszerekbe. Ez a megoldás már számos szolgáltatás esetében működik.

Tseng hozzátette, hogy jelenleg is egyeztetéseket folytatnak több WLAN-hotspot üzemeltetővel azért, hogy megvalósítható legyen az új funkció. A csoportvezető úgy vélte, hogy ezzel a megoldással gyakorlatilag minden résztvevő nyerhetne. A felhasználók az eddiginél egyszerűbben jelentkezhetnének be a vezeték nélküli hálózatokba, az üzemeltetők pedig erősebb kapcsolatot építhetnének ki a Facebookon keresztül az ügyfeleikkel és azok ismerőseivel, barátaival. Továbbá a közösségi platform is nyerne a dolgon, hiszen újabb területen jelenhetne meg, ráadásul egy olyanon, ahol az emberek egy másik vállalattal állnak kapcsolatban. Azonban a Facebooknak nem csupán a kávézókat és egyéb nyílt helyeket kell megnyernie, hiszen azok a hálózataikba való bejelentkezési folyamatokhoz a routerek firmware-funkciót használják. Ezért a társaság már felvette a kapcsolatot a Cisco és egyéb hálózati eszközgyártók vezetőivel, hogy közvetlenül a firmwarekbe integrálják az új funkciót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #5
    Ennyi :)
  • AgentKis #4
    Nagy előnye, hogy kamu acc-al is lehetne simán és viszonylag névtelenül szabadon netezni és akár tiltott súlyosanpedofilrasszista tartalmakat nézegetni és megosztani. Szerintem kamulájkokkal is megérné!
  • kvp #3
    Tehat barki aki nyilt wifi router-t hasznal, annak meg kellene adnia a facebook account-ja nevet, jelszavat es gondolom automatikusan like-olna is a helyet ahol eppen tartozkodik.

    Erdekes megkozelites, ezek szerint bizonyos helyeken szemelyi igazolvany/utlevel helyett hasznalhatnank a facebook account-unkat az azonositasunkra.
  • Artus58 #2
    Router firmware-be integrált facebook? Köszönöm nem.
  • csuuzli #1
    száni ez a nyomulás