Berta Sándor

Öt jelölt maradt a Microsoft vezérigazgatói posztjára

Az amerikai IT-konszern augusztus vége óta keresi az új vezetőjét. Úgy tűnik, hogy öt jelöltből választhatják ki a lemondott vezérigazgató, Steve Ballmer utódját. Még több hónap, mire eredmény születik.


Alan Mulally, Satya Nadella,
Tony Bates és Stephen Elop
Steve Ballmer augusztus végén jelentette be, hogy alig egy év múlva távozik a vezérigazgatói posztról. A döntés hátterében a társaság új stratégiája áll, amelynek köszönhetően az elmúlt hetekben már komoly átszervezésekre került sor. Egy különleges bizottság azonnal keresni kezdte az utódot és a Reuters értesülései alapján sikerült is az eredetileg 40 nevet tartalmazó listát körülbelül öt névre leszűkíteni. Ugyanakkor ez a tény önmagában még nem jelenti azt, hogy hamarosan döntés is születik, ugyanis a folyamat még több hónapot igénybe vehet.

Az ötös listán nem szerepel meglepetés, gyakorlatilag azok a nevek bukkantak fel, akikről már korábban is hallani lehetett, csupán egy kakukktojás van. Így a jelöltek között van a Stephen Elop, a Nokia volt vezetője; Alan Mulally, a Ford Motor Company elnök-vezérigazgatója; Tony Bates, a Skype egykori főnöke; Satya Nadella, a Microsoft Cloud- és Enterprise-részlegének vezetője, valamint egy további Microsoft-alkalmazott, akinek a neve viszont nem ismert. Ballmer leginkább azt szeretné, ha Alan Mulally lenne az utódja és ezért mindenben támogatja is a menedzsert. Elop mellett szól viszont, hogy erősen kötődik az amerikai vállalathoz és nagyon sokan támogatnák a cégen belül, ráadásul mind a szoftver-, mind a hardverterületen vannak tapasztalatai.

Jay Cooney, a Ford szóvivője közölte, hogy semmi sem változott a novemberi utolsó közleményük óta. Alan Mulally továbbra is arra összpontosít, hogy folytassa az One Ford tervvel kapcsolatos munkáját, spekulációkkal nem kívánnak foglalkozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Stephen már ellopta a Nokiát a finnektől, itt az alkalom, hogy még többet szerezzen magának.