Gyurkity Péter

Indiai mobilgyártó mutatkozik be Európában

Hamarosan egy indiai gyártó száll be az okostelefonok versenyébe kontinensünkön, mégpedig egy méretes, kellemes külsővel rendelkező példánnyal, kedvező áron.

A Micromax nevet valószínűleg kevesen ismerik az európai vásárlók közül, a legtöbben jó eséllyel még egyáltalán nem találkoztak a gyártóval. Ebből kiindulva nem sok esélyt adnak a sikeres bemutatkozásra, bár egy, az ár-teljesítmény terén optimális készülékkel akár be is törhetnek a mára beérettnek tűnő piacra.

Első ilyen megoldásuk Canvas Turbo néven érkezik majd, ez pedig a hivatalos oldalon megtalálható lista alapján kellemes jellemzőkkel jelenik meg. A felsorolásban az 5 hüvelykes érintőképernyő szerepel az első helyen, ez 1080p felbontást támogat, ami mindenképpen jó kiindulási pont. Ehhez egy 1,5 GHz-en futó MediaTek processzor társul, amelyet 2 GB RAM és alapesetben egy 16 GB-os belső tároló egészít ki - a microSD ezúttal hiányzik a listáról, ennek bővítésére tehát nem lesz lehetőségünk.


Az alumínium burkolat hátoldalán egy 13 megapixeles kamera található, az előlapon pedig ennek 5 megapixeles társa végzi majd munkáját, itt sem kifogásolhatjuk tehát a hardveres jellemzőket. A szoftveres oldalon az Android 4.2.1 fut majd, néhány egyedi alkalmazással kiegészítve, amelyek szintén megtalálhatók a felsorolásban. Az igazi érdekesség az okostelefon kereskedelmi ára, ez ugyanis a megjelenés pillanatában 325 dollárnak megfelelő rúpia lesz Indiában, vagyis meglehetősen olcsó példányról beszélhetünk.


A cég számára hazai piacon hétfőtől elérhető a készülék, a második körben pedig Oroszországban dobnák piacra azt, még az év vége előtt. A remélt sikeres bemutatkozást követően számos egyéb európai országban jelenne meg az új jövevény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • orbano #3
  És azokhoz a kínai csodákhoz is jár full support európában?

  Egyébként ez a cég gyártotta a mikrómat :D
 • Inquisitor #2
  "Az igazi érdekesség az okostelefon kereskedelmi ára, ez ugyanis a megjelenés pillanatában 325 dollárnak megfelelő rúpia lesz Indiában, vagyis meglehetősen olcsó példányról beszélhetünk."

  Hát ha valaki megnézi milyen kínai csodákat lehet kapni 100-400USD között, akkor nem, ez nem egy jó ár. Ilyen 5-6 colos fullHD csodákat kapni 280-360USD között hasonló felépítésben. De ha valakinek elég a 720p kijelző vagy pláne kisebb felbontású, akkor elég sok érdekes cuccot kaphat 200USD alatt.
  És akkor az itthon nem ismert feltörekvő indonéz(!) telefonokról még szó sem volt.
 • muerte2 #1
  Azért ők nem csak telefon gyártók...
  GYártanak tableteket, TV-ket, Audio eszközöket is...