Gyurkity Péter

Jövő év elején jöhetnek az Amazon okostelefonjai

Ismét felerősödtek a pletykák, miszerint az Amazon a HTC segítségével készül az okostelefonok piacának meghódítására, vagy legalábbis az itt tervezett első lépésekre.

Legutóbb idén májusban olvashattunk arról, hogy az elsősorban e-kereskedelmi platformjáról, immár pedig tábláiról is ismert cég belépne a szegmensbe, akkor azonban két eltérő változat megjelenését vetítették előre, amelyek közül az egyik 3D-kijelzőve érkezne. Most három példányra számítanak a jól értesültek.

A Financial Times arról ír, hogy a cég a tajvani HTC segítségével fejleszti a hármast, ezen okostelefonok közül azonban csak az egyik példány jár a fejlesztői fázis kései szakaszában. A hivatalos megjelenést ezáltal 2014 elejére vetítik előre, ám arról még semmit nem tudni, hogy milyen hardveres és szoftveres jellemzőkkel látnák el a készüléket. Minden bizonnyal a Kindle márkanév alatt jelenne meg a telefon, erről már korábban is olvashattunk bizonyos híreket, igaz, a HTC neve itt akkor többnyire még a Facebook állítólagos telefonja kapcsán merült fel - ebből lett később a Facebook Home.

Amennyiben az Amazon esetében beigazolódik a hír, a cég 2014 során közvetlen módon száll majd versenybe a szegmens óriásai ellen, amely alatt természetesen a Google, az Apple, valamint a Microsoft hármasát értjük - igaz, a Kindle táblákat alapul véve, könnyedén lehet, hogy itt is az Android operációs rendszerre támaszkodnak majd a szoftveres oldalon. A HTC a maga részéről komoly anyagi gondokkal küszködik, ám egy exkluzív szerződés kiránthatja őket a gödörből. Egyelőre egyik említett cég sem kommentálta az értesülést, így további óvatosságra van szükség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Nehéz elhinni, hogy a HTC gyártana az Amazon arázásának megfelelő telefont :-)