Berta Sándor

Létszámleépítésre készül az Alcatel-Lucent

Egyre több részlet derül ki a Michel Combes vezérigazgató által júniusban bejelentett átszervezési tervekből. A távközlési óriásnak jelenleg több mint 68 000 alkalmazottja van, közülük tízezret biztosan elbocsátanak.

A távközlési ágazat piaci konszolidációja újabb áldozatokat fog követelni a következő hónapokban. Az Alcatel-Lucentnek még hatékonyabban kell dolgoznia, ezért majdnem minden hetedik munkatársuktól megválnak. 2015 végéig a költségek 15 százalékát vagy egymilliárd eurót szeretnének megtakarítani. A kutatásra és fejlesztésre fordított kiadásokat még inkább egyes technológiákra szeretnék összpontosítani, míg más területeken a kutatási-fejlesztési költségek legfeljebb 60 százalékát megspórolnák. A költségtakarékosság kiterjedne a terjesztési és a terméktámogatási részlegre is.

A francia-amerikai társaság világszerte összesen 10 000 munkavállalót rúgna ki, ezek közül 4100 embert az európai, afrikai és közel-keleti (EMEA), 3800 személyt az ázsiai és csendes-óceáni, míg 2100 alkalmazottat az amerikai régióban. Ezenkívül bezárják a kirendeltségek felét is. A The Wall Street Journal értesülései alapján viszont nem 10 000, hanem 15 000 dolgozót rúgnak ki, ugyanakkor 5000 új állást is létrehoznak. Martina Grüger-Bühs szóvivő azt mondta, hogy Németországban 520-an veszítik majd el a munkahelyüket.

Az Alcatel-Lucent 2006-ban jött létre a francia Alcatel és az amerikai Lucent összeolvadásából, de már 2007-ben komoly veszteségeket könyvelt el. 2007-ben előbb 12 500, majd 4000 munkástól vált meg a cég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!