Gyurkity Péter

A kijelző után az akkumulátort is meghajlítja az LG

A gyártó megkezdte a 6 hüvelykes, hajlított érintőképernyők sorozatgyártását, ám emellett a hordozható eszközökben használt akkumulátorral is hasonló tervei vannak.

Az LG tavasszal mutatta be saját hajlékony megoldását, amelyet most a sorozatgyártás beindítása követett. Ennek eredményeként már novemberben felbukkanhatnak az első ilyen okostelefonok, igaznak bizonyultak tehát az erről szóló korábbi pletykák. A cég szerint a világon elsőként jelenik meg kereskedelmi forgalomban ilyen hajlított kijelzővel ellátott telefon, a 6 hüvelykes OLED-panel pedig több újítást is magával hoz. Az üveg helyett például műanyag védőfelületet alkalmaznak, ez teszi lehetővé a kijelző meghajlítását, illetve jobb ellenállását a fizikai behatásokkal szemben. Egészen pontosan egy konkáv, vagyis befelé hajló példányról van szó, amely mindössze 0,44 mm vastag, ezzel a világ legvékonyabb ilyen megoldása, súlya pedig alig 7,2 gramm, ami szintén elismerésre méltó. Azt még nem tudni, hogy a novemberi megjelenés milyen készülék révén valósulna meg.


Az LG Chem eközben az akkumulátorok területén újítana, mégpedig szintén hajlított fejlesztésekkel. Az általuk közzétett anyagban arról olvashatunk, hogy a szabadalmaztatott "Stack and Folding" technológia révén egészen pontosan három eltérő változattal készültek, ezek sorrendben egy hajlított példány, egy egymásra rétegződő páros, amely sokkal jobban kihasználja a burkolat alatt rendelkezésre álló helyet, valamint egy kábelakkumulátor, amely valóban inkább egy hagyományos kábelre hasonlít. Az első két fejlesztés sorozatgyártása már megindult, a harmadik esetében azonban még évekre vagyunk ettől. A cég arra számít, hogy ezen megoldások nemcsak okostelefonokban, hanem órákban, valamint egyéb hordozható eszközökben, így például szemüvegekben is helyet kapnak majd - nyilván a Google is szerepet vállal majd ebben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • errorista #8
    már egy ideje feltalálták a vászon+projektor kombinációt.
  • hugi00 #7
    Ha 1 ev alatt tonkre megy az aksid az nem az aksi ibaja, hanem a nem megfelelo hasznalat, illetve a nem megfelelo toltes miatt van.
  • MaRee #6
    ezen gyorsabban fog betölteni a fészbuksz?
  • Linkout #5
    Vagy arra, hogy végre lehessen egy jó kinyitható telefon, ami megfelel a mai kor követelményeinek. Esetleg egy csuklóra illeszthető eszköz, ami hajlítható, így használható hagyományos módon is, de pl bringa, motorozás közben a kezeden van.
    valaki emlékszik még a vissza a jövőben jelenetére, amikor a TV egy feltekerhető redőny volt az ablak fölött? Nekem pl jóljönne, mert kicsi a lakás :)

  • zola2000 #4
    Talán arra, hogyha zsebrevágod a 6 collos telefont, akkor ne legyen kényelmetlen.
  • cloud.strife #3
    Ez már valami. Mondjuk a minimum hogy matt kijelző legyen, mert ahogy a képen is látszik élvezhetetlen lesz fényes felülettel.

    Azt meg hogy mire jó azt szerintem senki se tudja. :D
  • M2 #2
    Azt tudja már valaki, miért lesz jó a hajlékony telefon?
  • god25 #1
    Inkább az akku üzemidejére összpontosíthatnának. Meg arra, hogy ne kelljen évente újat venni mert tönkremegy. Felőlem aztán lehet akár gyúrható is ha évekig használható marad.