SG.hu

Kiscellás megoldás a beltéri lefedettség javítására

A kiscellás rádióadók egyszerre hasznosítják a meglévő beltéri vezetékeket és a kültéri mobil infrastruktúrát, miközben teljes értékűen integrálódnak a "makró" mobilhálózatokhoz.

Az Ericsson újabb megoldást vezetett piacra a mobil rádióadók terén, amely elég kicsi ahhoz, hogy kézben elférjen, ugyanakkor nagyszámú felhasználó részére képes kiemelkedő beltéri hálózati lefedettséget biztosítani. Az Ericsson Radio Dot System névre hallgató, diszkosz alakú készülék a cég közleménye szerint számos esetben ideális hozzáférést kínál kiváló minőségű beltéri mobil szélessávú, valamint hangszolgáltatások beltéri eléréséhez. A mobilszolgáltatók számára mind bővíthetőség, mind folytonosság terén speciális kihívást jelent az épületen belüli környezet összetettsége. A jelenlegi beltéri megoldások elsősorban a hangátviteli lefedettség biztosítására optimalizáltak, így az alkalmazások által támasztott egyre nagyobb kapacitásigénynek csak nehézkesen felelhetnek meg.

Az "Ericsson Radio Dot System" kompakt kivitelű készülék lett, melynek súlya mindössze 300 gramm. A felhasználók szélessávú mobil hozzáférését szolgáló új antennaelem - az úgynevezett "pont" - bevezetésével kényelmes, mérete, bővíthetősége és továbbfejlesztési lehetőségei révén vonzó berendezés alakult ki. Ez a készülék a közepes, vagy nagyméretű beltéri helyszíneken a különböző felhasználói csoportok igényeinek egyszerre felel meg, és tulajdonságaiban a teljes körű beltéri megoldást nyújtani kívánó mobilszolgáltatók elvárásaihoz igazodik. A telepítés és a bővítés egyszerűen végezhető, a növekvő kapacitás- és lefedettség-igényeknek megfelelően. Ennek eredményeként a beltéri hálózat együtt fejlődhet a kültérivel, a felhasználói élmény pedig mindenhol egyforma marad. Teljes mértékben integrálható az Ericsson szolgáltatói Wi-Fi termékcsaládjához, ami Wi-Fi és 3GPP hálózatok közötti valós idejű forgalomirányítási funkciókat is elérhetővé tesz.

"A Radio Dot System segítségével csökkenthetők a beltéri lefedettség kiépítéséhez szükséges sugárzási küszöbértékek." - mondta el Johan Wibergh, az Ericsson Hálózati üzletágának vezetője. "Ez a jelenleg elérhető, leginkább költséghatékony rendszer, mely ugyanakkor kompromisszumoktól mentes megoldást kínál ügyfeleink beltéri lefedettséggel kapcsolatos problémáinak megoldására. Egész kis mérete ellenére gyakorlatilag korlátlan kapacitásig bővíthető, valamint egyszerűen telepíthető és 100 százalékban integrálható a meglévő mobilhálózatokhoz." A termék iránt már érdeklődnek az Egyesült Államokbeli mobilhálózat-üzemeltetők is. Kris Rinne, az At&T Services, Inc. alelnöke szerint: A termék várhatóan 2014 végén kerül kereskedelmi forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!