Berta Sándor

Tábla PC-ket kapnak a svájci vasút dolgozói

A svájci szövetségi vasúttársaság (SBB) kommunikációs fejlesztési programot indított, ennek keretében okostelefonnal vagy tábla PC-vel látják el az összes munkatársat.

A tervek szerint 2014 végéig az SBB mind a 20 000 alkalmazottja mobil készülékeket kap. Ezek vagy okostelefonok vagy kis méretű táblagépek lesznek. A projekt célja, hogy a pályamunkásoktól kezdve a jegyvizsgálókon át a mozdonyvezetőkig mindenki hozzájuthasson digitális formában a különböző információkhoz és jelentős mértékben javítsák a belső kommunikációt. Christian Ginsig, a szövetségi vasúttársaság szóvivője kiemelte, hogy ezzel a lépéssel akarják betemetni a vállalaton belüli digitális szakadékot. Ginsig ezzel megerősítette a korábban felbukkant információkat, egyúttal hozzátette, hogy sok dolgozó nem rendelkezik például e-mail címmel sem és nem férnek hozzá a csak elektronikus formában elérhető információkhoz.

Az SBB összesen 12 000 okostelefont és 8000 kis méretű táblát akar vásárolni, az ezzel kapcsolatos pályázatot már ki is írták a simap.ch nevű platformon. A szövetségi vasúttársaság azt reméli a fejlesztési programtól, hogy a jövőben az üzemzavarok esetén gyorsan és közvetlenül az érintett területen dolgozóktól első kézből juthatnak majd információkhoz a vezetők. Emellett fontos az is, hogy elektronikus adattovábbítás miatt csökkenhet a papírfelhasználás. Ginsig végül hangsúlyozta, hogy a projekttel kapcsolatban a végső döntést 2014 elején hozza meg az SBB menedzsmentje. A fejlesztés első szakaszában megvizsgálják a beérkező ajánlatokat és utána néhány napon belül megkezdődhet a későbbiekben használandó kompatibilis alkalmazások tesztelése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!