SG.hu

Magyar értéknek számít az adatmentést végző Kürt

A Hungarikum Bizottság döntése alapján a "KÜRT Adatmentés" Magyarország legjelentősebb értékei közé tartozik, és így bekerült a Magyar Értéktárba.

A szeptember végén közzétett listába egyetlen szellemi, műszaki megoldásként választották be a vállalat know-how-ját - Puskás Ferenc életműve, a szikvíz, a magyar operett és a fröccs mellett. A cég közleménye szerint ez újabb elismerése a világhírű magyar szürkeállománynak. Az adatmentési technológiát Kürti János szabadalma alapján a KÜRT csapata fejlesztette tovább, és tette világhírűvé. Részben az adatmentés tapasztalataira alapozva a társaság a 90-es években az elsők között jelentkezett IT biztonsági és információbiztonsági megoldásokkal Magyarországon.

A társaság, külföldi leányvállalataival együttműködve, a kimagasló kvalitású mérnökcsapat kutatás-fejlesztési eredményeinek köszönhetően, sikeresen küzd meg az állandóan megújuló adattárolási csúcstechnológiák feladványaival. Ma már legalább tízezer különböző típusú adattároló van forgalomban, az adatsűrűség az adattárolókban a PC korszak kezdete óta több mint egymilliószorosára nőtt, a gyártók pedig folyamatosan dolgoznak újabb és újabb eszközök fejlesztésén. Az adatmentő központ Magyarországon található, emellett saját iroda működik Németországban, további országokban pedig partnereken keresztül szolgáltatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1