Berta Sándor

Igényt tart a végkielégítésére Stephen Elop

A finnek elégedetlenkedése és a helyi kormány kritikája ellenére is fel fogja venni a neki járó végkielégítést a Nokia volt vezérigazgatója, aki a döntését azzal indokolta, hogy szüksége van a pénzre.

A lakosság körében tapasztalható elégedetlenkedés miatt a mobiltelefon-gyártó megpróbálta rávenni Stephen Elop leköszönt vezérigazgatót arra, hogy mondjon le a 18,8 millió euróról, azonban ő erre nem volt hajlandó. Erről - a cégtől kiszivárgott információkra hivatkozva - a Helsingin Sanomat finn lap számolt be. A vezető azzal indokolta a döntését, hogy a folyamatban lévő válópere miatt egész egyszerűen szüksége van a közel 19 millió euróra. Az összeg 70 százalékát egyébként a Microsoft, a fennmaradó 30 százalékát pedig a Nokia biztosítja a számára.

Jan Vapaavuori finn gazdasági miniszter az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta: nehezen érthető, hogy milyen érdemek alapján kaphatja meg a menedzser a végkielégítést. Risto Siilasmaa, a Nokia felügyelőtanácsának elnöke pedig kénytelen volt visszavonni azt az állítását, hogy Stephen Elop hasonló feltételekkel mellett távozhatott, mint az elődje. A vezérigazgató 4,1 millió euró fizetést, továbbá 100 000 euró prémiumot kap, valamint 14,6 millió euró részvények formájában kerül a tulajdonába.

A Microsoft szeptember elején jelentette be, hogy 7,2 milliárd dollárért megvásárolja a Nokia mobil-üzletágát. A vételárból 5 milliárd dollárt a finn társaság mobiltelefon üzletágáért fizetnek ki, míg a szabadalmi jogok 2,2 milliárd dollárt érnek. Az üzlet révén a Nokia részlegének mind a 32 ezer alkalmazottja a Microsoft munkatárssá válik. A tranzakcióról november 19-én döntenek a finn társaság részvényesei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SanMaster #23
    Ennek a Lopinak gonosz béka feje van! Fel is van puffadva.... jól megszopatta az a ribi, vagy a Ő a ribit, valamikor régen.. Ha Ő lesz a Microsoft vezérigazgatója, akkor a Microsoft már most elkönyvelheti a tuti bukást
  • Vol Jin #22
    Baromira nem ette volna meg a Sansung a Nokiát, ha a Nokia is androidra vált időben. A Nokia egy erős márka volt. Van két egyforma tudású telefon, és az egyik Nokia, többen választották volna.
  • MrImy #21
    Nincs lópofája, de nagyon trójainak tűnik!
  • Komolytalan #20
    De, ő vitte csődbe. Amikor odament azonnal dobta a 90+%-ban kész MeGo platformot, amely lehetett volna a Nokia Androidja. Ezután nem engedte a Nokiának hogy Androidos készüléket IS gyártson - mint minden konkurense - hanem az Android megjelenése után is erőlködtek a végérvényesen elavult WP7-el, évekig. Szóval igen, konkrétan az ő döntései miatt ment csődbe a Nokia.
  • Komolytalan #19
    Ha egy banknál, vagy egyéb multinál másik országba küldenek dolgozni rohadtul nem kapsz végkielégítést. Nem egy ilyen ismerősöm volt, szóval tudnának mesélni.
  • Tetsuo #18
    Ezt az erkolcsi megfejtést mond el neki is, mert O meg leáll magyarázkodni még a sajtónak is. :D

  • ZeGa #17
    Én is kicsit sokkalom, de azzal nem értek egyet, hogy ő vitte csődbe a céget. Ha ő nincs akkor szerintem már rég nem lenne Nokia sem. Az előző nokia vezetés képtelen volt észrevenni, hogy váltani kell és ha váltottak volna azt is már későn tették volna meg valamint biztos, hogy androidra tértek volna át, ahol viszont a samsung megette volna őket. Igaz így sem volt valami fényes a helyzet, de még mindig, jobb, hogy van egy tőkeerős cég mögöttük.
  • CairoJack #16
    Én nem irigylem tőle, de azért:

    1. Még ha tett volna érte valamit. Mert csak csődbe vitte a céget. Más kérdés, hogy ez inkább az MS (pontosabban az általuk fejlesztett, WP hulladék) hibája, de akkor is. Ő onnan jött...

    2. Jó drága p.át vett feleségül.

    3. Már megrendelte az új luxusjachtját, szóval kell a pénz, na.

    És végül négy. Ez akkor is egy k*g...
  • tomcsa4 #15
    Csak megfeledkezel a munkaszerződésről és a törvénykezésről. Hiába külföldi cég az MS, meg a Nokia, az itteni diviziójukra helyi törvények vonatkoznak. Vagy rosszul tudom?
    Ráadásul a szerződéseket is úgy kötik, hogy nekik jó legyen, a munkásnak meg ne.
  • Komolytalan #14
    Egyébként a faszi cégen belül marad, mivel ugye a következő munkahelye a M$, azon belül meg inkább feljebb lép, mint lejjebb. Szóval ha neki jár a végkielégítés, akkor jár az összes Nokia dolgozónak is. Tessék szépen munkaügyi bíróságra menni Komáromban, és kikövetelni, ami jár.