Berta Sándor

Esélytelen a YouTube a televízióadókkal szemben?

Az Association of Commercial Television in Europe (ACT) felméréséből kiderült, hogy az európai felhasználók az exponenciálisan növekvő mennyiségű tartalom ellenére még mindig előnyben részesítik a televíziós műsorokat a YouTube kínálatával szemben.


Az emberek azt nézik ami műsoron van
Az európaiak 60-szor több időt töltenek el a televízió képernyője előtt, mint a YouTube videóit nézve. Philippe Delusinne, az ACT elnöke elmondta, hogy szerte Európában a televízióadók hatásosan veszik fel a harcot technikai innovációikkal, és ez folyamatosan új utakat biztosít a tartalmak továbbítása szempontjából. Ilyen új útnak tekinthető a nagyfelbontás (HD és Ultra HD), illetve az On-Demand, azaz az igény szerinti tartalom. A klasszikus televízió újraszületése hozzájárul az európai hirdetési ágazat és ezzel összefüggésben a teljes gazdaság erőteljes növekedéséhez.

Olaszországban például a tavalyi évhez képest 3,5 százalékkal nőtt a televíziós műsorok nézettsége. Mindez azért meglepő, mert néhány esztendővel ezelőtt még sokan azzal számoltak, hogy a streaming-szolgáltatások és a YouTube, illetve egyéb videomegosztó platformok megölhetik a televíziós piacot. Az ACT felmérése alapján viszont a YouTube túl van értékelve és a növekedése nem vezetett a televízió háttérbe szorulásához. Amennyiben a YouTube televízióadó lenne, akkor a piaci részesedése az Egyesült Királyságban csupán 1 százalék lenne, pedig ott az átlagos televízió előtt eltöltött idő havonta 130 óra.

Tess Alps, a Thinkbox brit televíziós elemzőcég vezetője szerint ha valaki azt állítja, hogy a YouTube háttérbe szorította a televíziót, akkor meg kell kérni, hogy álljon elő az ezzel kapcsolatos bizonyítékokkal. A Tour de France közvetítése tavaly Angliában megdöntött minden addigi nézettségi rekordot, vagyis korai lenne még temetni a klasszikus tévénézést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #21
    "Esélytelen a YouTube a televízióadókkal szemben?" Szemben igen, de mellettük elvan. A helyén kellene kezelni a dolgokat. Ez így olyan mint azt mondani: esélytelen a slag az eső ellen.
  • shownomarcy #20
    Youtube-on én sem nagyon nézek ~15 percnél hosszabb videókat. A tömörítés tényleg fura, ha letöltöd, töredéke a mérete is az eredeti feltöltöttnek. Bár ők biztos profibb módon tömörítenek...(de eleve nem véletlenül kis ablakban indul alapértelmezetten...)

    Én szoktam tévét nézni, bár tudom, hogy divat szapulni. De ez sem különbözik az internettől szerintem. Minden megy rajta egyaránt, megtalálhatod, hogy téged mi érdekel. Tudni kell keresni. A neten ugyanúgy több van a hülyeségből is, mint a minőségi tartalomból.

    Le vagyok maradva, pc-m van csak. Hifi hangfalak rákötve. A tévé tényleg sokkal kényelmesebb bizonyos esetekben, minden egy gombnyomásra megy, ha mondjuk már elalvás előtt vagyok, magától kikapcsol, nincs alapzaja, net sebességet nem foglalja le stb. Ezt az egyszerűséget nem is a youtube működése miatt nem lehet utánozni, hanem a hardver, a tévé ennyivel egyszerűbb. (De másnak biztos kényelmesebb hardver/szoftver megoldása van youtube stb netes tartalmak nézésére, mint nekem.)
  • morden2 #19
    Magamon vettem észre egy számomra új jelenséget, miszerint már nem a TV megy a háttérben, hanem youtubeon a zene (amit én szeretek), közben olvasgatok, csetelek stb) este lefekvésnél sem a tv-t nézem, hanem youtubeon természetfilmeket, TV már nem is kell)
  • narumon #18
    Én se nézek túl sok tévét, de még véletlenül sem youtube-al pótolom. Akkor ugyanazt csinálnám csak pepitában. Ha filmet vagy sorozatot nézek akkor azt sem youtube-on teszem. Youtube nálam még mindig a keresgetős csatorna; egy egy videoklippet, reklámot, mixet, eseményt szívesen megnézek rajta (leginkább felvételről), de nem gondolom, hogy helyettesítheti a TV-t.
  • barret #17
    Azt is írhatták volna,hogy hány évesek voltak azok,akik alapján döntöttek.
    Mert szerintem a fiatalok sokkal inkább nélkülözni tudják a tv adásokat.
    Én sokkal jobban elvagyok a youtube videokkal,mint a szar tv műsorokkal...
    Heti 1-2!!! óra tv nézés az átlagom.
  • mgenya911 #16
    Bejelentkezés és beállítások (fogaskerék ikon) be kell jelentkezni... és akkor választhatsz a "megtekintendő videók" és a "saját feliratkozások" között, az elsőt elindítod és ha vége akkor jön a következő. Az első a nézett videóid alapján próbál találni neked tetsző tartalmat, a második pedig a feliratkozásaid friss feltöltéseit adagolja.
  • Ferrer #15
    Ha Európa el van öregedve, az USA még inkább, a vezetékes net sebessége az ország igen sok részében fele az itteni átlagnak is. Szerintem van, ahol szélessávú net sincs elérhető, sőt biztos..
  • Ferrer #14
    De hol van ez a folyamatos műsor? Én csak keresni tudom kb. ugyanazt mint a sima YT oldalon, csak más elrendezésben.
  • Gerygrey #13
    Viszont a Youtube-on találok is tartalmat, a tévében meg valahogy soha.
  • Lollerka #12
    tegyuk hozza, h europa elegge el van oregedve, nicns mindenhol szelessavu net, a szolgaltatok ugy vagnak at mindenkit ahogy akarnak...

    en speciel nem nezek TVt, sportmusort online streamen

    az elottem szolokhoz csatlakozok az erosen szelektalt musorokrol ugyanis a gyormom kifordul ha X bullshiteket kell nezni es hasonlo nyalanksagokat, esetleg valami szappanoperat vagy valosagshowt... nem nagyon kot le a TV ilyen kinalattal, lehet ezert nem megy a YT tv?